HomeСпортФутболВОЛЬОВА ПЕРЕМОГА РАФАЛІВКИ

ВОЛЬОВА ПЕРЕМОГА РАФАЛІВКИ

( 0 Votes )

Останнім часом у чемпіонаті Рівненщини з футболу (перша ліга) очки даються підопічним тренера Івана Мальця доволі важко. Так вийшло і у неділю, 8-го липня, у грі з гощанським АГАТом.

Спочатку традиційно змагалися юнаки. Рафалівчани у минулому турі на виїзді несподівано поступилися своїм рокитнянським одноліткам і втратили лідерство, тому у поєдинку з гощанцями їм треба було надолужувати згаяне. І вже з перших хвилин гості були притиснуті до власних воріт, а голи посипалися до їхньої сітки як з рогу достатку.

Остаточний рахунок – 7 : 0 на користь господарів. Цікаво, що всі голи були забиті вихованцями цепцевицького футболу. Особливо відзначу хет-трік Миколи Гребеня, причому усі три м’ячі він забив гарматними ударами метрів з 30-ти. Ще по два м’ячі забили Володимир Кібиш та кращий бомбардир юнацьких перегонів Віталій Волощук.

Рафалівчани повернули собі чільну позицію змагального рейтингу, але, скоріш за все, лише до наступного матчу юнацького ОДЕКа, що гратиме 11-го липня з аутсайдером ХФК «Надія».

 На фоні такої голевої феєрії (а юнаки дійсно зіграли свій найкращий матч цього року) здавалося, що і дорослі особливих проблем з гощанцями не матимуть.

Та не так сталося, як гадалося. Чомусь гра у біло-чорних того дня не пішла. Невпевнено, за відсутності Сергія Єфімчука почувалися оборонці, а точні паси у півзахисників відслідковувалися лише на своїй половині поля. Єдиний нападник Роман Федіна був практично відрізаний від креативної гри і м’ячем володів вкрай рідко.

Суперник теж нічого особливого не показував, але помилками оборонців господарів зумів скористатися. Таке трапилося десь посередині першого тайму, коли хавбек гостей Володимир Хомончак зумів добити у сітку м’яч після сейву Віталія Бедика – 0 : 1.

Стало ясно, що для перемоги рафалівчанам доведеться докладати максимуму зусиль. І по перерві у бій пішли для підсилення атаки Леонід Федіна та Віктор Стельмах. Співвідношення сил майже одразу змінилося, та результат прийшов лише під завісу зустрічі.

Спершу майстерно зіграв Дмитро Серховець. Кращий молодий футболіст 2017-го року підхопив м’яч біля своєї карної зони, і, пройшовши з ним аж до штрафного майданчика суперників, пробив прямо у ліву «дев’ятку» Олексія Демянця – 1 : 1. Майже такий самий гол забив на чемпіонаті світу росіянин Денис Черишев у ворота збірної Хорватії.

Не встигли гості відійти від шоку, як отримали ще один гол – це лівий бек господарів Роман Сад після масованої атаки і серії сейвів захисників і кіпера таки загнав шкіряну сферу до воріт АГАТа – 2 : 1. Та й це ще було не все.

За декілька хвилин стадіон радісно підхопився на ноги – Роман Федіна у красивому стрибку «рибкою» забив втретє – 3 : 1. Дем’янець відчайдушно намагався нейтралізувати удар, але відбив м’яч вже за лінією воріт…

Міг бути і розгром, та Вадим Левков разом зі Стельмахом змарнували такий момент, де простіше було забити, ніж НЕ забити…

Ось такою нервовою і трудовою вийшла ця вольова перемога хлопців Василя Дацького, яка іще вище підняла їх у турнірній таблиці. У наступному турі на Рафалівку чекає виїзд до Млинова.

 Продовжує набирати очки «Ізотоп – РАЕС». Черговою їхньою домашньою жертвою стало ФК «Садове» 3 : 2. Забивали Максим Гуменюк, Олег Якубський та Микола Засєкін. Особливо красивим вийшов гол останнього зі штрафного у «дев’ятку». Юнаки голів не забивали 0 : 0. У наступному турі варашани їдуть до Рокитного.

 А тим часом обласні гранди ОДЕК, «Маяк» та «Малинськ» потихеньку ліквідовують «заборгованість», дограючи пропущені матчі. Особливо цікаво було 4-го липня у Сарнах, куди завітав ОДЕК. Завітав, і повернувся ні з чим, бо програв – 0 : 1 (забив Ігор Хлібович).

Усю свою злість оржівці вимістили у неділю на рокитнівському «Поліссі» 12 : 1! А сарненці перші свої очки втратили лише у 10-му матчі у Бугрині – 1 : 1. Малинчани декласували у Радивилові «соколів» 5 : 0 і мають у середу бути в Оржеві, де гратимуть ще один матч, як-то кажуть за 6 очок. Лідирують Сарни – 28 балів, на очко менше у Малинська, третій – Бугрин – 21, четвертий – Вараш, але у всіх різна кількість зіграних матчів.

 А у нас на районі перша ліга перетнула екватор змагань і поки що відпочиватиме. А після першого кола на районному футбольному Олімпі встановилося двовладдя.

Першими пішли на короткочасну літню перерву «Моноліт» та Цепцевичі, що грали ще у четвер. Тут найшла коса на камінь, бо упродовж майже 85-ти хвилин рахунок відкрито не було, аж поки хавбек енергоремонтників Олег Мирончук ударом зі штрафного не вразив ближній кут воріт Олександра Самуліка – 1 : 0. Цей гол і вивів монолітівців на чільний рядок турнірки, але самотніми там вони не залишилися.

У неділю шанс обійти варашан мали каноничани при умові виграшу у Любахах. Вони й вели до перерви – 1 : 0 після удару Ігора Черевача, який роз забивався в останніх зустрічах. Та потім їхній гравець Андрій Дуляницький організував гол у власні ворота і вийшла нічия – 1 : 1.

Таким чином, друге коло «Моноліт» та «Промінь» почнуть з однаковими показниками очок – по 26. Третіми фінішували Воронки (21 бал) після нищівної поразки у Кідрах – 2 : 7, які йдуть четверті. Далі – МФК та Сопачів, які розійшлися на запасному «Янтарі» мирно – 2 : 2. У володимирчан забивали Роман Хондока та Сергій Бурма – у стирян Василь Басюк(двічі). Телковичі вдома переграли Жовкині – 3 : 0, поступився на домашній арені також і інший аутсайдер з Жолудська Полицям – 1 : 3.

 У суботу, 7-го липня стартував і районний Кубок поєдинком у Володимирці ветеранів з Новаками + Озеро. Гості досить швидко відкрили рахунок. Це зробив зі штрафного Олександр Проневич, та по перерві ветерани зуміли не лише відігратися (Олександр Ткач), але й перемогти (Олег Кладько) – 2 : 1.

Наступного дня грали інші друголіговці: Хиночі – Зелене 0 : 1, Лозки + Довговоля – Балаховичі 1 : 0, Половлі – Мульчиці 0 : 2 (тут забивали Іван Мельник та Олександр Першута). Матчі – реванші заплановані на 15-е липня, за винятком гри ветеранів у Новаках на Петра і Павла.

 Юрій Ковалець.

(На фото: Моноліт Вараш - один з переможців першого кола чемпіонату Володимиреччини з футболу)

             

 

Таблиця результатів

                  чемпіонату та першості  району з футболу

            станом на 08.07. 2018 року 

   І-ліга.

 

 

п\п

Команда

І

в

н

п

м’ячі

 

о

 1.

«Моноліт» Вараш

11

8

2

1

30-11

26

 2.

«Промінь» Каноничі

     11

8

2

  1

25-15

26

 3.

«Зоря» Воронки

11

6

3

2

22-17

21

 4.

«Юність» Кідри  

11

4

6

1

38-20

18

 5.

МФК «Володимирець»

11

4

4

3

23-25

16

 6.

«Стир» Сопачів

11

5

1

5

22-24

16

 7.

«Полісся» Полиці

11

4

3

4

17-18

15

 8.

«Горинь» В.Цепцевичі

11

4

2

5

21-17

14

 9.

«Сокіл» Любахи

11

3

5

3

13-19

14

10.

«Стир» В.Телковичі

11

3

1

7

16-23

10

11.

«Олімп» Жовкині

11

1

1

9

9-29

4

12.

«Зірка» В.Жолудськ

11

0

2

9

10-29

2

 

       ІІ-ліга.                                                                                    

 

п\п

Команда

І

в

н

п

м’ячі

 

о

 1.

ФК «Мульчиці»

6

5

1

0

21-9

16

 2.

«Україна» Новаки-Озеро

6

3

3

0

20-9

12

 3.

«Штурм» Балаховичі

6

3

1

2

15-9

10

4.

ФК «Половлі»

6

2

1

3

10-11

7

5.

«Полісся» Зелене

6

2

0

4

13-18

6

6.

ФК «Хиночі»

6

2

0

4

10-23

6

7.

«КоЛоС» Лозки

6

1

0

5

10-20

3


 

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.