HomeСпортФутболФутбол: третя вершина "Моноліта"

Футбол: третя вершина "Моноліта"

( 0 Votes )

 

Літній футбольний сезон районного рівня на теренах Володимиреччини офіційно закінчився 21-го жовтня на запасному райцентрівському «Янтарі» поєдинком за Суперкубок між вараським «Монолітом» та кідерською «Юністю».

Ця зустріч видавалася дуже цікавою з точки зору протистояння найрезультативнішої атаки (Кідри) та найнадійнішої оборони (Вараш). Ще одна цікавинка двобою полягала у питанні, чи зможуть атомники підкорити третю поспіль вершину на районному футбольному Олімпі, адже і чемпіонат, і Кубок вони вже підкорили.

 І досить швидко монолітівці позитивно відповіли на поставлене питання. Вже перша їхня атака завершилася результативно: спочатку Олег Мирончук вміло подав кутовий з лівого флангу атаки, але оборонці зуміли винести м’яч за межі карної зони на протилежний бік поля, де його знову підхопив граючий тренер енергоремонтників Володимир Нестерчук і повернув у штраф майданчик. Там верхову боротьбу із захисниками виграв ветеран монолітівців Сергій Кедич і кивком голови пробив у нижній кут воріт – 1 : 0.

Одразу по тому зелено-чорні могли відзначитися ще двічі: спочатку той же Мирончук технічно «прибрав» зі свого шляху оборонця і пробив точно під штангу, але фантастичною реакцією відповів кіпер «юнаків» Назар Турчик і відбив удар. Потім Кедич міг забивати й сам, але в останній момент вирішив іще покращити ситуацію й віддав, здавалося, пас вже на порожні ворота Олександру Колосу. Та того в останній момент випередив захисник і предмет футбольної суперечки в результаті влучив лише у штангу, не потрапивши у ворота.

І надалі гра тривала у обопільних атаках та постійній боротьбі на кожному клаптику поля. Атомники точніше пасувалися, кідерці брали своє швидкістю та натиском. Останні частіше били по ворота(змушувала ситуація), але робили це вкрай неточно.

Такий перебіг подій тривав до середини другого тайму, аж поки партнери не вивели віч-на-віч з Назаром Турчиком Анатолія Устимчика, і вчорашній іменинник (півзахиснику 20-го жовтня виповнилося 28 років) свого шансу не змарнував – 2 : 0. Хоча суперники варашан на цьому не зупинилися, все ж чисельним любителям футболу, що зібралися того прохолодного жовтневого полудня на запасному «Янтарі», стало ясно, що й останній районний трофей – красень Суперкубок зимуватиме на РАЕС.

Так воно й сталося невдовзі, і фінальний свисток Сергія Муравинця, який досить впевнено провів доволі складну зустріч, лише засвідчив, що черговий футбольний сезон «у нас на районі» став історією.

А на завершення хочеться подякувати: «Юності» за те, що не склала зброї до останньої хвилини, а «Моноліту» – за прикладені зусилля та важку тренувальну працю. Адже перевершити його сезонні досягнення вже не вдасться нікому – їх можна лише повторити.

 А поверхом вище – на обласному Олімпі – розбірки призової трійці між собою та з суперниками поволі добігають кінця, адже більшості команд залишилося зіграти лише по два матчі. Обидва представники нашого регіону гостювали на Гощанщині і відіграли, так би мовити, з перемінним успіхом.

Рафалівка обіграла АГАТ – 3 : 2 (забивали Віталій Корзюк, Ярослав Похила та Роман Федіна), але поступилася юнаками – 1 : 2. А «Ізотоп – РАЕС» навпаки, програв у Садовому основним складом – 1 : 2 (гол Максима Гуменюка), але переміг дублерами – 2 : 1.

Такі результати практично нічого не змінили у турнірній долі наших колективів. У наступні вихідні вони обоє гратимуть на власних полях – атомники чекають на Рокитне, а рафалівчани – на Млинів.

А тим часом лідер із Сарн на своїй «Мрії» потоптав – 5 : 0 бугринську «Калину», і має усі козирі у власному рукаві, адже головний опонент з Оржева сенсаційно «загримів» – 1 : 2 безнадійному аутсайдеру – рокитнянцям. Тим не менш у середу в Оржеві «Маяку» буде ой як непросто…

 А у фінальному турнірі першості Рівненщини нічийні рекорди продовжує встановлювати володимирецька МФК «Енергія». На цей раз очечко «енерджайзери» заробили у Дубровиці, де розписали результативну нічию з місцевим «Лісівником» – 2 : 2. По ходу двобою володимирчанам двічі довелося відігруватися, що з успіхом зробив спочатку Дмитро Дацький (зі штрафного), а потім капітан команди Василь Новицький, реалізувавши пенальті.

Удвічі більше очок за наших земляків набрало лідируюче Вельбівне (26) після перемоги над Костополем – 2 : 0. Саме команда з Острозького району стане наступним візитером Володимирця у неділю. Причому їхня звитяга на виїзді буде на ціну перепустки до елітного дивізіону Рівненщини. Головний переслідувач Вельбівного – здолбунівський «Локомотив» – згромадив 20 балів завдяки перемозі над малятинським «Поліссям» – 3 : 2. На третє місце вийшов рачинський «Колос», який дотис ОТГ «Клевань - Оржів» – 2 : 0.

 І нарешті прояснилася ситуація у північній групі ветеранського чемпіонату області, де на вихід до півфіналу довгий час претендували атомники. Але, зігравши у суботу в Рокитному внічию – 2 : 2 (забивали Олександр Колос та Роман Кузьмін), вперше за існування на Рівненщині подібних змагань не вийшли з групи.

Невдало завершили чемпіонат і володимирецькі ветерани, поступившись у заключному домашньому матчі Сарнам – 0 : 1 (забив Сергій Примак), які й отримали ще одну путівку до наступного етапу змагань. З південної зони продовжать боротьбу рівненська «Славія» та млинівський «Автоплюс».

Юрій Ковалець.

 

У вас недостатньо прав для коментування.