HomeСпортШахи, шашкиЧемпіонат району з шахів

Чемпіонат району з шахів

( 0 Votes )

11-12 січня у Володимирецькому районному колегіумі пройшов чемпіонат району з шахів 2014 року. Склад учасників формувався за підсумками 10 етапів відкритого Кубка району з шахів 2013 року.

З півтора сотні учасників минулорічного кубку, десять переможців, а саме: Дмитро Андрєєв (Володимирець), Петро Кукла (Городець),  Володимир Кравчук (Б.Воля), Іван Хомич (Воронки), Юрій Римарчук (Довговоля), Михайло Дрималик (Рафалівка), Андрій Клімцов (Володимирець), Олексій Жакун (Дубровиця), Валентин Симонюк (Володимирець) та Андрій Ткачук (Дубровиця), грали по колу з контролем часу по півгодини кожному шахісту на партію .

З самого початку важко було визначити фаворита змагань. З одного боку ним міг бути діючий чемпіон району Дмитро Андрєєв, з іншого - Олексій Жакун лідер турнірного рейтингу та фіналіст останнього чемпіонату області. Також у чудовій формі до змагань підійшов Володимир Кравчук, який нещодавно став чемпіоном м.Кузнецовськ.

Тож результат змагань передбачити було вкрай важко. І сам турнір довів це. Перший ігровий день з максимальним результатом у п'ять очок завершив Андрєєв. Але, розпочавши другий день з двох поразок, значно ускладнив своє становище. Натомість у лідери вийшов Жакун, який перед останніми двома турами мав лише одну поразку від Андрєєва. Але програвши у восьмому Ткачуку, втратив лідерство.

 

Чемпіонат Володимирецького району з шахів 2014

 

Перед останнім туром Андрєєв, Жакун та Ткачук мали по 6 очок. Перші двоє свої партії виграли і стали чекати результату останньої партії турніру Дрималик - Ткачук. Андрій, маючи особисті перемоги над своїми головними конкурентами, здавалося доведе турнір зі своєю участю до чергової сенсації. Але сенсація саме сталася в останній партії: Дрималик виграє і, як і минулого року, допомагає Андрєєву з 7-ма очками за рахунок додаткових показників посісти перше місце. В Жакуна друге місце. Залишивши у своєму активі 6 очок, Ткачук замикає трійку призерів.

Юрій Римарчук, який наздогнав Ткачука за набраними очками, зупинився за крок до п'єдесталу. Петро Кукла взяв 5 очок і п'яте місце, Андрій Клімцов з 4-ма очками став шостим, Володимир Кравчук та Іван Хомич набрали по три очка і посіли відповідно сьоме та восьме місця, Михайло Дрималик і Валентин Симонюк з 2-ма очками замкнули десятку.

Ось таким захоплюючим вийшов цьогорічний чемпіонат і навіть більш того - безкомпромісним. Вперше в історії районних змагань турнір такого рівня пройшов без жодної нічиєї! Залишається привітати переможців і побажати нашим представникам успіху на півфіналі чемпіонату області, який відбудеться 1-2 лютого в м.Рівне.
 
Михайло Науменко
 
 

У вас недостатньо прав для коментування.