HomeСпортШахи, шашкиШостий етап відкритого Кубка Володимирецького району з шахів

Шостий етап відкритого Кубка Володимирецького району з шахів

( 0 Votes )

Минулими вихідними Володимирецький район опинився в центрі шахового руху Рівненщини. Четвертий етап відкритого Кубка Рівненської області з шахів (він же буде шостим в залік внутрішніх районних змагань) пройшов на туристичній база, яка знаходиться на Воронківському озері. Змагання пройшли у дев’ять турів за швейцарською системою з контролем часу по 30 хв. до закінчення партії кожному.

Незважаючи на віддаленість від обласного центру географія учасників приємно вразила. Окрім Володимирецького району були представники з Березнівського, Сарненського, Дубровицького районів, а також міст Рівне, Костопіль та Кузнецовськ. А ще доїхали учасники з Тернопільської та Львівської областей.

 

  Старт турніру пройшов очікувано. Єдиними більш-менш цікавими результатами першого туру були поразка Максима Затирки від Віктора Боцяна, і перемога в рівній партії Віктора Параниці над Андрієм Толочиком. Другий тур приніс першу поразку в пасив Романа Боришкевича – в нічийній позиції йому забракувало часу в зустрічі з Дмитром Андрєєвим. В цьому ж турі Василь Данилюк переміг Івана Воропаєва. Вдалий старт Андрєєв і Данилюк підтримали перемогами у третьому турі над Музичком та Жакуном відповідно, і зустрілись у четвертому – результат нічия. Першої поразки Андрєєв зазнав лише у зустрічі з лідером Кохном. Перед цим Олександр зіграв у нічию з Воропаєвим і після першого дня розташувався на першому місці маючи 4,5 бали. Сприяли йому в цьому друга поразка Боришкевича від Лещишака та нічия у партіїї Іван Воропаєв - Віктор Параниця.

 

  Далі були шашлик та юшка від господарів, застілля в дружній атмосфері, і, звичайно, шахи. Безпрецедентний шаховий бліц на відкритому повітрі – 18 учасників грали по колу. Починали ще при природному світлі, а закінчували після півночі і з дощем. В результаті зіграних партій переможцем бліц-турніру з грошовою премією став представник Червонограда Віктор Музичка 13,5 з 17 можливих. Другий Василь Данилюк 13, третій Лещишак Ігор також13, за ним Антонець 12,5 і замкнув п’ятірку лідерів Рома Боришкевич – 12,5. 

  Вранішній шостий тур зафіксував перемогу Кохно над Данилюком та нічиї Андрєєв – Параниця Олександр, Параниця Віктор – Боришкевич Роман. Визначення переможця відбулось на фініші. Тактично: нічиї Кохно – Лещишак, Іллюк – Воропаєв, Параниця О. – Параниця В. І, нарешті, в останньому турі нічия між Кохно та Боришкевичем виявилася достатньою, щоб Олександр здобув загальну перемогу в етапі з результатом 7,5 очок.  Другий Іван Воропаєв 6,5, третій Ігор Лещишак ті ж 6,5, четвертий Данилюк – 6, і підсумував п’ятірку Роман Боришкевич – 6 очок.  


Переможці були нагороджені грошовими преміями, а також вісімка кращих шахістів Рівненщини отримала залікові бали в загальний обласний турнір. Також результати турніру будуть внесені до загального реєстру у внутрішніх районних змаганнях кубку Володимирецького району.


 

 

   Після нагородження і підведення підсумків, зворотній шлях учасників співпав у часі з рухом Поліського трамваю, тому всі разом насолодились місцевими краєвидами під час подорожі найдовшою вузькоколійною залізницею Європи.

     Наступний обласний та районні етапи відбудуться в кінці липня. Додаткові оголошення будуть розміщені пізніше.

Матеріали по темі:

Джерело: Володимирецька районна федерація шахів

 

У вас недостатньо прав для коментування.