HomeСпортШахи, шашкиВідкритий Кубок району з шахів: 2 етап

Відкритий Кубок району з шахів: 2 етап

( 0 Votes )

3 березня у Городецькій школі пройшов 2 етап Відкритого Кубка району з шахів. Попри те, що шаховий етап став дебютним у Городці, на змагання приїхала рекордна кількість учасників за п’ятирічну історію проведення Кубка району. Видно, спрацювала всім відома творча та інтелектуальна аура цього славного села. Увага – це 52 шахісти! Не завжди обласний етап стільки збирає, до обласного рекорду залишилось «недалеко» - 72 учасники! Грали «Швейцарку» у 7 турів по 15 хвилин на партію кожному шахісту.

 Окремої відзнаки заслуговують господарі змагань, які делегували футбольну кількість учасників – 11 гравців та на чолі з сільським головою Лідією Кузьмич не розгубилися та по-гостинному справилися з такою кількістю прихильників древньої гри. До того ж, місцева сільська рада допомогла і з нагородженням. Таким чином, була відзначена грошовими преміями не тільки трійка призерів, а й трійка кращих школярів, кращий результат серед дівчат та місцевих шахістів.

Як і очікувалось, дивлячись на солідний склад учасників, змагання були запеклими. Вигравши перші п’ять партій, та, звівши внічию дві останні, перше місце, набравши 6 очок, посів діючий володар Кубка Дмитро Андрєєв. Цікаво, що долею жереба нашому кандидату у майстри спорту довелося протистояти одразу п’ятьом шахістам з Сарн. Тож логічно, що саме сарненчани показали кращий загальний результат. Одразу чотири шахісти набрали по 5,5 очок і троє з них з Сарн. Бухгольц друге та третє призові місця «віддав» відповідно Миколі Копищику та Василю Якимчуку. Четвертим став цьогорічний фіналіст чемпіонату області з шахів Олексій Жакун з Дубровиці, п’ятим – Володимир Галаган.

По 5 очок набрали троє шахістів Петро Кукла, відзначений за кращий результат серед місцевих шахістів, Олександр Цицюра з Сарн та Іван Когут з Кузнецовська (кращий результат серед школярів) за ними відповідно з 6 по 8 місця у турнірній таблиці. По 4,5 очок набрали Іван Хомич (Воронки), Юрій Римарчук (Довговоля), Михайло Дрималик (Рафалівка), Валентин Симонюк (Володимирець) та Олександр Макоєдов (Кузнецовськ) за ними з 9 по 13 місця.

Серед дівчат кращою стала (всього було 5 представниць прекрасної статі) Наталія Снітко з В.Жолудська, яка набрала 4 очка і посіла загальне 23 місце. Другий і третій показник серед школярів також належить дітям з Кузнецовська: Ласкажевському Владу (3,5 очок, 30 місце) та Данилу Лобанову (3 очка, 34 місце). До речі, у суботу школярі і Володимиреччини і Кузнецовська вийшли до фінальної частини чемпіонату області та мають непогані шанси поборотись за призи. Звісно, побажаємо удачі нашим дітям, але, щоб  вони мали стабільні результати варто створити декілька шахових гуртків по району.

Після двох етапів лідерство захопив Андрєєв – 60 очок, другий Жакун – 50, третій – Кукла – 48. По 32 очка у Римарчука та Дрималика, шостий Копищик – 28 очок, сьомий Якимчук – 26, восьмий Андрій Ткачук (Дубровиця) – 24, дев’ятий Галаган – 22 і замикає десятку з 20 заліковими очками Федір Успенський з Воронок. Наступний етап пройде у Кузнецовську (скоріш за все 31 березня), який вже традиційно буде приурочений до дня гумору. Тож готуватися слід до шахів Фішера!

А у неділю, 10 березня, відбудуться районні змагання з волейболу та «Сімейні перегони».

Юрій РИМАРЧУК, начальник відділу з питань фізичної культури і спорту райдержадміністрації.

 

У вас недостатньо прав для коментування.