HomeСпортШахи, шашкиХто зупинить лідера?

Хто зупинить лідера?

( 0 Votes )

14 квітня у кузнецовському Центрі дозвілля «Лісова пісня» пройшов третій етап Відкритого Кубка району з шахів. Етап, як і минулого року, був присвячений святу гумору, але через погодні умови та карантин оргкомітету довелося перенести турнір на два тижні. Втім, це аж ніяк не відбилося на форматі проведення змагань: грали в «шахи Фішера» у сім турів, з контролем часу по 15 хвилин на партію кожному шахісту.

Позмагатися за перемогу зібралося 36 учасників! Також окремо грали ще десять початківців, що вкотре доводить популярність найінтелектуальнішої гри у нашому регіоні. 

У підсумку змагання не розчарували, і за кожне місце у турнірній таблиці велася запекла боротьба аж до закінчення останньої партії. Бій лідеру Кубка Дмитру Андрєєву нав’язав Михайло Дрималик з Рафалівки. Зігравши між собою внічию та вигравши всі інші партії, їх мав розсудити коефіцієнт Бухгольця. Та більше «пощастило» діючому володарю кубку.

Таким чином Андрєєв виграє третій етап поспіль і дещо відривається від своїх переслідувачів (до речі, наш кандидат у майстри спорту в цьому розіграші Кубка не зазнав ще жодної поразки: 18 перемог та 3 нічиї!). А Дрималик завдяки успішному старту на «незвичній дошці» піднявся на третю позицію у загальному заліку.

Ще більш інтригуючою вийшла ситуація з визначенням третього призера, оскільки одразу чотири шахісти набрали по 5 очок. Тож знову звернулися до послуг Бухгольця, який віддав третє місце Володимиру Кравчуку з Більскої Волі. За ним розташувалися Іван Хомич з Воронок, Петро Кукла з Городця та Іван Когут з Кузнецовська (кращий результат серед кузнецовців та школярів). Втім, Іван уже встиг себе зарекомендувати на районних етапах, тож його високий результат нікого не здивував. Не випадково ж команда школярів з Кузнецовська (Іван Когут, Влад Ласкажевський та Валентина Макоєдова) посіла третє місце на обласних змаганнях. До речі, команда володимирецького району (Андрій Булан, Олександр Губеня та Тетяна Деркач) фінішувала на цих змаганнях п’ятою. Кращими школярами в області стали костопільчани, а другими – учні з обласного центру.

А найбільшою сенсацією стало сьоме місце п’ятикласника Андрія Кота з Кузнецовська! Андрій набрав 4,5 очка і до останнього туру зберігав шанси на потрапляння у трійку. Доволі показово вийшло: Когут цьогоріч випускається, але вже є гідна заміна. В цьому контексті хочеться відзначити ефективну роботу голови міської шашково-шахової федерації Олександра Макоєдова.

Восьмим став Андрій Клімцов з Володимирця, дев’ятим Павло Смітюх, десятим Федір Сосинець обоє з Кузнецовська. Кращою серед дівчат стала Наталія Снітко з В.Жолудська, яка посіла загальне одинадцяте місце.

Після трьох етапів перша десятка Кубка виглядає так: Дмитро Андрєєв – 90 очок, Петро Кукла – 70, Михайло Дрималик – 60, Олексій Жакун з Дубровиці (який на цих вихідних посів друге місце на Відкритому чемпіонаті Рівного) – 50, Юрій Римарчук з Довговолі – 41, Іван Хомич – 38, Іван Когут – 36, Андрій Клімцов – 35, Володимир Кравчук – 31 та Микола Копищик – 28.

Наступний етап орієнтовно пройде 6 травня у Дубівці. До участі запрошуються всі бажаючі.

 

 

Леонід ГУЛЮК, керівник сайту volchess.wordpress.com .

 

У вас недостатньо прав для коментування.