Фінішували на сьомому

( 0 Votes )


«Енергія» (Володимирець) - «Славія» (Рівне) – 1:2

 Енергія: Андрєєв – Китун, Дацюк, Єфімчук, Дячук – Жданюк, Собчук, О. Ярута, Кусік – Брикса, Новицький (к). На заміну виходили: Р.Федіна, Мороченець, Хондока. Тренери: І.О. Ярута, І.В. Волчецький.


Фінальний акорд чемпіонату Рівненської області з футболу прозвучав на стадіоні «Янтар» цієї неділі, де нашим хлопцям протистояла амбіційна команда з Рівного, яка, до речі, цього року святкує десятиріччя. Тож гості з обласного центру поставили собі за мету цього року виграти все в області.

 Футбол мав бути цікавим, адже «Славії» потрібна була тільки перемога, бо у разі іншого результату чемпіонського звання їм не бачити як власних вух. Та й у першому колі, як пам’ятаєте, рівняни ледве змогли обіграти нас на стадіоні «Авангард». Наші хлопці до гри підійшли у бойовому настрої. Позитивних емоцій додавало ще й поповнення у складі команди: у Дмитра Андрєєва дев’ятого листопада народився син, з чим ми його усією командою й вітаємо! Основний склад нічим не відрізнявся від попереднього, і якихось нових стратегічних задумів тандем «Іванів» не продемонстрував. 

Оскільки команда в турнірній таблиці вище піднятися вже не могла, головною задачею хлопців було вивести на ударну позицію Жданюка, який на даний час лідирує у гонці бомбардирів. Та всі наміри господарів поля гості «читали» як Букварик, і нічого гострого у нашої атакувальної трійки не виходило. Натомість гості, зробивши акцент у своїй грі на розіграші стандартів, раз по раз турбували молодого татуся-голкіпера. Втім, до середини першого тайму Дмитро справлявся із нападами на свої володіння.

Перший гол у свої ворота після серії помилок чи не всієї команди «Енергія» пропустила з подачі кутового. «Славія» не стала грати на захист і відсиджуватися на своїй половині, а, витримавши навальний натиск господарів поля, з серією просто убивчих ударів почала організовувати свої атаки. Після однієї з них (на 37 хвилині) досвідчений гравець рівнян Вадим Жак заставив капітулювати «енергетиків», потужно пробивши під хрестовину.

Наші вболівальники уперто вірили, що команда зможе поправити становище, адже же не одну гру хлопці зуміли виграти, як то кажуть, на морально-вольових. І їхні надії справдились: під завісу першого тайму Сергій Жданюк потужним ударом зі штрафного з 20 метрів обіграв і стінку, і воротаря, який навіть не поворухнувся. Результат – 1:2, і з таким рахунком команди пішли на перерву.  

Другий тайм рівняни проводили обережно, граючи від захисту. Виявилося, такій грі наші хлопці нічого не могли протиставити. Сольні проходи Брикси і «Шеви» закінчувалися тим, що масивні захисники «Славії» просто відтісняли корпусом наших нападників, не даючи їм ніяких шансів для загострення. Така гра за середину поля, яку ніхто не хотів віддавати, тривала аж до фінального свистка, що так і зафіксував мінімальну перемогу «Славії».

Для «Славії» (та й усього футбольного товариства Рівненщини) це означало, що в наступну неділю 18 листопада відбудеться «ЗОЛОТИЙ МАТЧ», який і визначить цьогорічного чемпіона області. Ну, а для нас це була перша домашня поразка з 28 серпня 2011 року. Можливо, саме тому «Енергія» є командою, підтримувати яку на гру приходить чи не найбільше вболівальників в області.

Цим матчем закінчився сезон футбольних баталій. Хочеться щиро подякувати вболівальникам, гравцям, тренерам, усім тим, хто всіляко підтримував футбол. І хочеться, щоб і в наступному році ми в тому ж складі зустрічалися на стадіоні і раділи новим перемогам районної дружини.

Тож до зустрічі у новому сезоні!



 

Інші результати 22 туру:

«Волинь» (Здолбунів) - «ОДЕК» (Оржів) – 0:2,

«Сокіл» (Радивилів) - «Волинь-Цемент» (Здолбунів) – 6:1,

«РОКО-Зоря» - «Сокіл» (Садове) – 0:3,

«Авангард-2010» (Рівне) - «Гоща-АМАКО» – 1:1,

«Ізотоп-РАЕС» - «Маяк» (Сарни) – 0:1.

                                                                                                                                   Підсумкова таблиця

 

Команди 

І

В

Н

П

Мз

Мп

Різн

О

"ОДЕК" (Оржів)

22

17

4

1

56

11

+45

55

"Славія" (Рівне)

22

17

4

1

49

17

+32

55

ФК "Гоща-АМАКО"

22

13

2

7

51

30

+21

41

"Сокіл" (Садове)

22

9

8

5

38

27

+11

35

"Енергія" (Володимирець)

22

7

7

8

42

42

0

28

"Сокіл" (Радивилів)

22

9

4

9

34

28

+6

31

"Маяк" (Сарни)

22

8

6

8

38

29

+9

30

"РОКО-Зоря" (Зоря)

22

7

4

11

30

42

-12

25

"Ізотоп-РАЕС" (Кузнецовськ)

22

6

5

11

27

34

-7

23

«Волинь» (Здолбунів)

22

6

4

12

31

40

-9

22

«Авангард-2010» (Рівне)

22

5

6

11

32

41

-9

21

"Волинь-Цемент" (Здолбунів)

22

1

0

21

15

102

-87

3


 

 

 

Обласна Ліга Чемпіонів

 

У той час, як в Європі в повному розпалі тривають ігри групового етапу Ліги Чемпіонів, у розіграші Ліги Чемпіонів Рівненської області настав час фінальних матчів. І радує серце  вболівальника районного футболу, що до фіналу цих змагань пройшов чемпіон Володимирецького району МФК «Володимирець».

Команда селищної ради під керівництвом Василя Лосінця та Анатолія Бортніка пройшла нелегкий шлях: у 1/8 впевнено подолала вдома кузнецовський «Моноліт-ЕРП» з рахунком 4:2, у ¼ також у рідних стінах перемогла чемпіона Гощанського району команду «ПРОГРЕС-Воловікова» (с. Горбаків) з рахунком 1:0, у півфіналі (він складався з двох ігор). Муніципали також святкували перемогу над чемпіоном Радивилівського району ФК «Башарівка» із загальним рахунком 7:4.

Ну, а в фіналі, який також складався із двох ігр, у середу володимирчани зіграли у Городку Рівнеського району, де помірялися силами з місцевою «Калиною» (матч проходив після підписання номера до друку).

У суботу о 14.00 на стадіоні «Янтар» відбудеться матч-відповідь. Тож запрошуємо всіх вболівальників підтримати нашу команду.       

Олександр ГРЕБЕНЬ, голова РО ВФСТ «Колос».

 

 

Схожі матеріали:

 


 


 

У вас недостатньо прав для коментування.