HomeСпортІнші видиКозацькі перегони-2014 в Хиночах

Козацькі перегони-2014 в Хиночах

( 0 Votes )

Щоб виховати молодь у дусі патріотизму та любові до рідної української землі, до свого народу, щоб зберегти та примножити його традиції, маємо прикласти великих зусиль. Саме над цим працює весь козацький осередок «Джерело» ДКТВ «Пагін» в села Хиночі. Щороку в нашій школі на Покрову Пресвятої Богородиці відбуваються «Козацькі перегони», «Посвята в Козачата» та «Ігроландія» за участю членів осередку «Джерело», майбутніх п’ятикласників-козачат, наставника, волонтерів та отамана ДКТВ «Пагін» – Михайла Пікторова.

16 жовтня 2014 року у Хиноцькому НВК відбулася зустріч членів козацького осередку «Джерело» з отаманом ДКТВ «Пагін» Михайлом Пікторовим. Ця зустріч розпочалася із виконання козацького Запорізького маршу, Гімну України та здачі рапортів десятниками осередку «Джерело» наставнику осередку – М. Колодію.

Невдовзі учасники п’яти куренів – “Гайдамаки», «Козацька гвардія», «Козацька слава», «Дзвін» та «Нащадки славних козаків» – розпочали «Козацькі перегони-2014». Всього треба було пройти 10 етапів, які підготував для них отаман «Босий»: І – «Подача сигналу»; ІІ – «Болото»; ІІІ – «Хвіст павича»; ІV- «Рюкзак»; V – «Павутина»; VІ – «Ходулі»; VІІ – «Кайдани»; VІІІ – «Навісна переправа»; ІХ –«Силачі» (колода та булава); Х – «Лісовий намет».

Разом із досвідченими козаками козацький вишкіл проходили й п’ятикласники, які невдовзі стали наймолодшими козаками та козачками. А допомагали їм у цьому і отаман, і наставник, і волонтери козацького осередку «Джерело».

 


 У цих конкурсах брав участь і вчитель інформатики, волонтер дитячого осередку «Джерело», а сьогодні – воїн АТО Б. Славич. Він, приїхавши до рідної домівки всього на три дні, відвідав нашу школу та знайшов час для майбутніх захисників рідної землі.

З яким ентузіазмом та завзяттям проходило наше козацьке товариство усі етапи боротьби, маючи за приклад справжнього захисника нашої України, який уже встиг спробувати пороху на неоголошеній братовбивчій війні!

Після усіх випробувань отаман ДКТВ «Пагін» вручив грамоти переможцям конкурсу «Козацькі перегони-2014» та  прийняв у козачата п’ятикласників, урочисто роздавши їм посвідчення і призи. І місце зайняв курінь «Дзвін», ІІ – «Козацька слава», ІІІ – «Нащадки славних козаків».

А насамкінець усі члени козацького осередку «Джерело» смакували справжнім козацьким кулішем, приготовленим у лісі на вогнищі. Усі були дуже раді та задоволені.

 

 Дякуємо отаману ДКТВ «Пагін» М. Пікторову, наставнику осередку «Джерело» М. Колодію та волонтерам – В. Славичу, Б. Славичу, В. Шелягу, В. Шелігану за хороший настрій і за чудове свято.

До побачення! До наступних «Козацьких перегонів»!

Андрій Колодій,

старший десятник осередку»Джерело» ДКТВ «Пагін».

 

У вас недостатньо прав для коментування.