HomeСпортІнші види"Сагайдак-2016" - чергове випробовування для козачат (+фото)

"Сагайдак-2016" - чергове випробовування для козачат (+фото)

( 0 Votes )

Що може бути кращим для підлітків за відпочинок на природі? Дим багать, наметові містечка, паруючі казанки... Сучасне покоління дітей нажаль навряд чи повністю зрозуміє всі переваги та розмаїття відпочинку у лісі. Соціальні мережі, онлайн-ігри і багато іншого відриває наших дітей від реального світу. Саме тому, будь-які заходи, котрі так чи інакше пов'язані з відвідуванням школярами природи, є ще більш актуальними в даний час.

Щорічна військово-спортивна гра "Сагайдак" являється одним із серйозних  заходів для дітей району та його околиць. Перший "Сагайдак" відбувся ще у далекому 1998 році. Варто відмітити, що "Сагайдак-2016" був особливим, оскільки захід було присвячено пам'яті воїна АТО Володимира Шеляга, який загинув у зоні бойових дій на сході України. Ще тогоріч Володимир був волонтером та суддею на "Сагайдаку-2015". Головний отаман ДКТВ «Пагін» Михайло Пікторов на урочистому відкритті "Сагайдака-2016" повідомив, що й надалі проведення військово-спортивної гри  буде на честь нашого земляка Володимира Шеляга. Також на відкритті заходу настоятель Української православної церкви Київського патріархату отець Михайло освятив знамена та перед присутніми виступили заступник голови Володимирецької районної ради Володимир Савонік, голова районної організації ТСОУ Віталій Бутрим, керівник організації Товариство Червоного Хреста Галина Давидюк. Усі в один голос говорили про доцільність подібних заходів і бажали дітям здорової конкуренції, нових вражень та наснаги до перемог.

Цьогоріч знову військово-спортивна гра проводилися як і в останні декілька років, в урочищі «Дубина». Понад 100 дітей, з різних куточків району  під наглядом своїх наставників, на протязі двох з половиною днів приймали участь у різноманітних цікавих спортивних змаганнях, палили багаття, знайомились, спілкувались, жили в наметових містечках і «кормили» комарів. Конкурс пісні та строю, стрільба з пневматичних гвинтівки та пістолета, розпалювання багаття та складання намету на швидкість, зав'язування різноманітних вузлів, метання гранат, ножів та списа, навчалися в майстер-класах «Надання до лікарської допомоги», «В’язання вузлів», «Розбір та збір автомату АК-74» - ось далеко неповний перелік дисциплін у яких підлітки з різних куточків району мали змогу проявити себе і відчути справжній дух боротьби. Крім того, усі команди прийняли участь у марш-кидку, який складався з різноманітних випробувань на швидкість, влучність, орієнтуванні на місцевості при допомозі карти, та інших цікавих змагань. Загалом, сумувати не доводилось. У перервах між змаганнями діти грали у різноманітні ігри з м'ячем, вчилися куховарити, слухали живі концерти двох наставників команд, котрі під акомпанемент гітари та баяну співали українських патріотичних та народних пісень. Коли надворі наступав вечір для всіх бажаючих влаштовувалася дискотека. Посеред лісу з колонок лилась музика, серед якої чередувалися українські народні пісні та сучасні хіти у виконанні відомих співаків. А в  23.00 -  вперше юні козачата випробували себе в нічній смузі перешкод - «Кажан».

Приємно було бачити згуртованість та командний дух гри гостей з  Кузнецовського пласту.

Цікаво було спостерігати, як хлопчаки та дівчатка бодай на декілька днів забули про Інтернет і насолоджуються перебуванням на лоні природи. В результаті, після довгих, проте цікавих та насичених днів різноманітних серйозних та веселих змагань на закритті заходу було оголошено переможця військово-спортивної гри "Сагайдак-2016". Ним стала команда Воронківського осередку «Дзвін», друге місце за Хиноцьким осередком «Джерело», а третє місце за козачатами-новачками Володимирецького районного колегіуму - «Повстанцями»  

Також, окремим абзацом потрібно відмітити генерального спонсора, мецената, земляка Віктора Мялика, районну організацію ТСОУ,  районну організацію Товариство Червоного, фундацію «Пагін милосердя» в особі керівника Леоніда Уса, волонтерів, котрі вже не один рік допомагають ДКТВ "Пагін" в організації та проведенні військово-спортивної гри.

Висловлюю думку усіх учасників, щоб такі заходи проходили частіше, адже вони навчають бути патріотом, любити і поважати свою державу, землю і дають позитивні емоції.   

 
 
 
 

 

Володимир Ковальчук


 

У вас недостатньо прав для коментування.