HomeСпортІнші видиПризи від депутата забрали володимирчани (+фото)

Призи від депутата забрали володимирчани (+фото)

( 0 Votes )

 

У неділю 5 березня в спортивних залах Володимирецької ЗОШ № 1 та Володимирецького районного колегіуму проходив чемпіонат району з волейболу на призи благодійного фонду «Наш Край» народного депутата України Василя Яніцького.

Цього року за титул кращого волейбольного колективу змагалися 6 команд, які згідно жеребкування були розподілені на дві підгрупи.  В підгрупі А за вихід у фінал змагалися: МВК «Володимирець», ВК «Юність» с. Кідри, ВК «Хиночі».

Першими на майданчик районного колегіуму вийшли команди з Кідер та Хиноч, запеклої боротьби не вийшло волейболісти з Кідер, своєю змістовною грою вказали на всі помилки дебютантів змагань, й перемогли у двох партіях, у двох партіях здолали Хиночан і Володимирчани.

Найпринциповішим матчем групи була очна зустріч минулорічних призерів Володимирця і Кідер. Перевага в рахунку змінювалась щохвилини, але в результаті «дитячих» помилок хлопців з Кідер, Володимирчани, за рахунок досвіду зуміли перемогти непоступливу «Юність».

Напруженими були ігри в підгрупі Б, які мірялися силами в ЗОШ № 1.  До складу підгрупи ввійшли:  ВК «Великі Цепцевичі», ВК «Мульчиці», ВК «Полиці». Непоступливі Мульчиці попсували нерви і Цепцевичам і Полицям, та все ж не змогли вийти з підгрупи до фіналу. За результатами ігор Великі Цепцевичі отримали шанс на реванш з минулорічними чемпіонами району,  свій шанс на реванш отримали і Полиці, які минулого року в грі за третє місце поступилися ВК «Юність» с. Кідри. Фінальна частина проходила у колегіумі.

У грі за третє місце між Полицями та Кідрами попри підтримку своїх хлопців волейбольним колективом полицьких дівчат сильнішими були волейболісти Кідер. У грі за звання чемпіона Володимирчани ще раз підтвердили свій багаторічний досвід. Підготовка та участь команди Володимирця в різноманітних турнірах з волейболу дали свої плоди.

МВК «Володимирець», продемонструвавши видовищну гру обіграв Цепцевичі і вчергове став переможцем чемпіонату Володимирецького району з волейболу. Всі команди призери чемпіонату району з волейболу отримали грамоти управління освіти, молоді та спорту Володимирецької РДА та кубки надані благодійним фондом «Наш Край» народного депутата України Василя Яніцького.

 


 

Олександр Гребень,

головний спеціаліст відділу молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту Володимирецької РДА

 

Чемпіонат області з шахів та жіночого волейболу серед сільських колективів по ВСТ "Колос"

4 березня у Сарнах зібралися шахісти та волейболістки північної Рівненщини. Розігрували престижні нагороди від Всеукраїнського спортивного товариства "Колос". У шахах Володимиреччину представляли Дмитро Андрєєв, Юрій Римарчук та Наталія Снітко, у волейболі – дівчата з Полиць.

Найкращим результатом наших шахістів до цього часу було 3 місце, тож їхали покращувати історію. Фаворитами змагань визнали колектив з Сарн у складі Галагана Володимира, Параниці Олександра та кандидата у майстри спорту на жіночій дошці Олени Кричильської. Також на перемогу претендували Дубровиця і Березне, які мали "потягнути" чоловіки Олексій Жакун та Андрій Ткачук і Петро Іллюк та Василь Атаманець відповідно. П'ятою командою на турнірі став Рівненській район, який приїхав обкатати молодь, набратися досвіду. 

До речі, цікаво, що на цих змаганнях зіграли семеро шахістів з кращої десятки чемпіонату Володимирецького району! Тож суперники добре один одного знали, контроль часу теж звичний - по 15 хвилин, грали по колу. У першому ж турі між собою зійшлися Сарни та Володимирець, матч який завдав ритму усім змаганням, адже завершився у нічию. Варто відзначити чудову гру Снітко, яка не просто вистояла проти кмс, а погодилася на запропоновану їй нічию, яка більше влаштувала наших, адже Андрєєв виграв на першій дошці.

Як виявилося, після такого результату володимирчан вже було не зупинити. У наступному турі розгромні 3:0 проти Дубровиці і далі також 3:0 проти Рівненського району. В останньому турі володимирчани зустрічалися з березнівчанами, наші мали 5 очок, Березне – 4. Сарни на той час вже завершили дистанцію, набравши 6 очок (ще одна нічия була зафіксована у матчі Сарни-Дубровиця, де несподівано Ткачук переграв Параницю, а Галаган розійшовся миром з Жакуном). Таким чином, наших шахістів влаштовувала нічия, а Березне мало грати тільки на перемогу. Снітко свою партію виграє та фіксується на особистих 3,5 очка з чотирьох можливих! Далі зіграли на першій дошці: Іллюк у нічийній позиції, все ж таки, намагається знайти виграш (а іншого виходу в нього немає) і, як це часто буває, зазнає поразки від Андрєєва (який виграв всі свої партії). Тож поразка Римарчука на другій дошці вже нікого не засмутила. Володимирчани набирають 7 очок і вперше виборюють 1 місце "колосовських" змагань! Наші вітання чемпіонам!

Наші волейболістки теж без нагород до дому не вернулися. У своїй групі вони поступилися фаворитам з Рівненського району. А вже у принциповому матчі за 3 місце наші дівчата переграли господарів змагань. Тут хочеться зазначити, що наразі Полиці вже не мають потужних фінансових ресурсів, але дівчата власними силами продовжують відстоювати честь Володимиреччини на обласних змаганнях.

Сергій Вінник,

голова РО ВФСТ «Колос» АПК України

 

Спортивний вікенд у Довговолі.

Дуже представницьким видався старт відкритого кубку Володимирецького району з шахів – 2017!

На перший етап, окрім господарів, традиційно приєднались гості із сусідніх районів. Загалом позмагатись зібрались 36 шахістів. Формат традиційний – 9 турів за швейцарською системою з контролем часу 15 хвилин до закінчення партії кожному.

Грали в просторому актовому залі школи в селі Довговоля. Звітний турнір був проведений за організаційних зусиль районної шахової федерації, відділу молоді та спорту райдержадміністрації та за фінансової підтримки благодійного фонду ,,Наш край’’ народного депутата України Василя Яніцького.

Лідерство від початку турніру розділили три шахісти: три з трьох прогнозовано набрав Дмитро Андрєєв, неочікувано Павло Смітюх (перемога над Олексієм Жакуном та Тарасом Хильчуком) та напівсенсаційно Володимир Галаган (за рахунок красивої перемоги у партії проти Іллі Пугачова).

Подальший хід боротьби проходив в синхронних успіхах Дмитра Андрєєва та Іллі Пугачова (м. Рівне). Загалом після шести турів володимирчанин Андрєєв мав 100% показник, представник обласного центру поступався одним заліковим пунктом, на півтора очки відставав Петро Кукла. Решта мали дещо менше.

Так зокрема лідерські амбіції Олексія Жакуна були надломлені трьома поспіль поразками від Павла Смітюха, Андрія Клімцова та Олександра Параниці. Останній же, окрім мирових з Тарасом Хильчуком та Володимиром Галаганом, поступився Іллі Пугачову. В цій же компанії за третину до закінчення боротьби перебували Юрій Римарчук, Віктор Параниця, Роман Хильчук, Володимир Галаган, Василь Якимчук, Андрій Ткачук та Андрій Чернєцов.

Саме між ними і вирішувався розподіл місць у першій десятці. Грали обережно. У сьомому турі на трьох перших дошках зафіксовані нічиї: Пугачов – Андрєєв - ½; Кукла – Римарчук - ½; Параниця Віктор проти сина Олександра - ½; Проте треба зауважити, що Андрєєв мав виграшну позицію в ендшпілі та міг вирішити долю етапу, але, на жаль для нього, в цейтноті не зумів розібратись з правильною послідовністю ходів.

Кукла та Римарчук в гострій партії не змогли виявити сильнішого. Зі сторони здавалось, що Юрій мав перевагу з мобілізацією сил та виграним простором. Але після невдалих розмінів стратегічний успіх був на стороні Петра. Проте підсумок нічийний. Сімейне сарненське дербі хоч і закінчилось традиційним результатом, все ж варте на відзначення з точки зору боротьби молодості та досвіду. Олександрові дуже не хотілось надто відставати від лідерів і він дуже прагнув до перемоги, але Віктор зумів знайти вагомі аргументи – тож нічия. Такий сценарій, ніби, був на стороні Дмитра Андрєєва. Думалось, що йому важче буде не виграти, ніж навпаки. Але сталося геть не так, як передбачалось. Спочатку в азарті боротьби Андрєєв та Ткачук так загрались, що не помітили закінчення часу в обох і зафіксували нічийний підсумок. А згодом в останньому турі Андрєєв Дмитро зазнав першої поразки від Параниці Олександра і змушений був тішитись лише другим місцем. В той же час у партії Ткачук – Пугачов вирішувалась як доля чемпіона, так і загальний розподіл призових місць.

Перемога рівненчанина та втрата очок від Андрєєва дозволили зафіксувати в активі Іллі – 7,5 очок та загальну перемогу! Андрєєв – 7 очок, друге місце. Параниця Олександр та Галаган Володимир по 6,5 – третє та четверте відповідно. П’яте місце та кращий результат серед місцевих шахістів завоював Юрій Римарчук. Також у списку лауреатів у номінації «сильніший школяр» Андрій Кот, кращий результат серед жінок – Наталія Снітко


 

Не шахами єдиними жила Довговоля. У неділю 26 лютого, в місцевому КДК відбувались змагання з настільного тенісу на призи благодійного фонду «Наш край» народного депутата України В.Яніцького. За право отримати почесні призи змагалися 14 тенісистів з Любахів, Полиць, Сошників, Суховолі, Володимирця та місцеві тенісисти. Першими звання кращої розіграли дівчата, на жаль, із-за певних обставин їх було лише 2. Тут перемогу святкувала постійна учасниця спортивно-масового життя району Яна Полуйко з Суховолі, яка перемогла свою суперницю Інну Козодой з Довговолі з рахунком 2:0. Хлопці, а їх було дванадцять, грали по коловій системі. З перших турів лідерство захопив Дмитро Карабан, який за два тури до закінчення програв лише дві партії: одну Василю Котовичу, а другу Руслану Логацькому (обидва з Довговолі). Міцним горішком для Дмитра став лише Яйченя Сергій, якому він програв 2:1. Отож, в результаті спортивних баталій Дмитро Карабан (Любахи) – І місце, Котович Василь (Довговоля) – ІІ місце, Яйченя Сергій (Полиці) – ІІІ місце.

Сергій Вінник,

голова РО ВФСТ «Колос» АПК України

 

У вас недостатньо прав для коментування.