HomeСвіт цікавогоСвіт цікавогоТимчасове тату мехенді: безпечно і красиво

Тимчасове тату мехенді: безпечно і красиво

( 0 Votes )

Так вже повелося, що кожна жінка інтуїтивно любить красиве, тож і намагається чимось себе прикрасити: чи то елементами в одязі, чи стильною зачіскою, цікавими аксесуарами, сережками, перснями чи браслетами. Сучасний світ настільки багатогранний, що певні вкраплення різноманітних культур органічно вплітаються  у стильний образ жінки. Ось, наприклад, влітку молоді дівчата балують себе мистецтвом мехенді: цей дивний розпис можна побачити на руках, шиї, сплутати з ремінцем від босоніжок на ногах. Таким мистецтвом у Володимирці володіє талановита аматорка Ганна Манчук, з радістю розписуючи у такій техніці друзів, знайомих та тих, хто випадково натрапить на її роботи в інтернеті.

- Історія мого захоплення мистецтвом мехенді дуже проста, - розповідає Ганна Манчук. – Мені ще з юного віку хотілося мати тату. Проте я добре розуміла, що це на все життя, тож мала сумніви: а раптом, негарно чи не буде личити, чи з віком мої вподобання зміняться, а вивести тату – процедура непроста і болісна. Тож не наважувалась. Про мехенді багато читала, а згодом побачила, як його наносить знайома з Вараша, Іванна Савицька. Власне, вона мені й показала технологію, поділилася усім необхідним, аби і я спробувала. Відтоді все і розпочалося.

 


 

Аби усім було зрозуміло, розповімо, що мехенді - це малюнки на тілі, виконані хною. Це порівняно швидкий, безболісний і найбезпечніший спосіб нанесення тимчасового татуювання. Сьогодні це мистецтво широко розповсюджене в усьому світі, особливо в Індії та країнах сходу.

За словами Ганни, мехенді для неї – то поклик душі. Зазвичай один малюнок забирає у майстрині годину-дві, проте вона так любить цей вид творчості, що часу просто не помічає, бо з головою поринає у кожен завиточок майбутнього малюнку.

 

 


(Більше читайте вже у наступному номері "ВВ").

Вікторія Черпак. Фото з особистого архіву Ганни.

 

У вас недостатньо прав для коментування.