HomeНаше життяЗустрічі для васВасиль Яніцький "Моя політика – це турбота про людей" (+фото)

Василь Яніцький "Моя політика – це турбота про людей" (+фото)

( 0 Votes )

15 лютого народний депутат України Василь Яніцький побував з робочою поїздкою на Володимиреччині та у Вараші. Він узяв участь в роботі позачергової сесії Володимирецької районної ради, на якій розглядалися питання змін до бюджету району.

Зокрема, йшлося про спрямування коштів з фонду народного депутата в сумі 800 тисяч гривень на поповнення матеріально-технічної бази закладів освіти, культури та охорони здоров'я.

За попередніми зверненнями до народного депутата, було виділено кошти на придбання дитячих майданчиків для дитячих садочків «Казка» селища Володимирець та села  Зелене, а також на облаштування кімнати для дітей з особливими потребами у Володимирецькому ДНЗ «Малятко». На ці потреби виділено 300 тисяч гривень.

Виділено також 75 тис. грн. для придбання музичного обладнання для Сопачівського НВК, Собіщицької  ЗОШ І-ІІІ ст., Озерецького НВК. 

Воронківський  НВК отримав 120 тис. грн. на облаштування комп’ютерного класу. Відділ культури і туризму Володимирецької  РДА отримав 305 тис. грн. для придбання оргтехніки (активна акустика, фотокамери, багатофункціональні пристрої) для закладів культури району.

Завдячуючи Василю Петровичу, клуби у селах Сварині, Лозки, Берестівка, Озеро, Нетреба, Хиночі отримали можливість закупити сучасну музично-озвучувальну апаратуру. Буде придбано медіа-техніку для районного історичного музею та оновлено інструментальну базу Володимирецької дитячої школи мистецтв.

Василь Петрович також виступив із своєрідним звітом про свою роботу.

– Моя політика – це турбота про людей, – підкреслив народний депутат. – Минулого року цільовими державними субвенціями мені вдалося привести в округ 31 млн. грн. на реконструкцію та покращення матеріально-технічної бази об’єктів соціальної сфери. Та хочеться зробити значно більше. У 2018 році планую більше уваги приділити саме Володимирецькому району.

У сесійній залі Василь Яніцький вручив Грамоти Верховної Ради України знатним людям краю – Петру Шелігану, керівнику відомого чоловічого  колективу "Верес" та Валерію Лобачу, онкологу, завідуючому поліклініки Володимирецької ЦРЛ.

По закінченню сесії Василь Яніцький обговорив з депутатами райради окремі питання співпраці та перспектив розвитку Володимиреччини. Згодом народний депутат провів прийом громадян, де було надано матеріальну допомогу жителям сіл Бишляк та Собіщиці, домогосподарства яких потерпіли внаслідок пожежі. Ще ряд громадян із різних населених пунктів отримали матеріальну допомогу на лікування.

З Володимирця шлях депутата проліг до Кідрів. Там з керівництвом села та місцевими жителями було обговорено ряд важливих для громади села питань. У місцевій школі навчання проводиться у дві зміни, проте це не вирішує проблему.  Виникла гостра необхідність добудови приміщення для початкових класів, бо кількість малят в селі невпинно зростає.

Районною радою виділено кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації на добудову школи. Завдання районної, обласної влади та народного депутата – вишукати кошти на реалізацію проекту. У Василя Петровича є вже позитивний досвід вирішення проблеми цієї школи: у минулому році, за його клопотанням з державного бюджету було виділено близько 1 мільйона гривень на заміну даху.

Окрім того, благодійним фондом "Наш край" Василя Яніцького була надана фінансова допомога для виготовлення документації на розширення меж села Кідри.


З повагою до історії

У той же день, Василь Яніцький разом із «афганцями» Вараша поклонився пам’яті їх побратимів.

– Уже 29 років відділяють нас від дня, коли останній радянський солдат залишив афганську землю. В цій «чужій» війні гинули наші хлопці. Усі війни схожі між собою, бо вони несуть смерть, біль, горе. Єдина правда тієї війни – це солдат, який чесно виконував обов’язок, проявляючи мужність та героїзм, – сказав Василь Петрович. Він оголосив новину про Указ Президента про нагородження Орденом «За мужність» ІІІ ст. «афганців» Петра Непримєрова з Вараша та рокитнянина Анатолія Ковальчука, а також вручив свій іменний годинник афганцю і волонтеру Антону Пришку.

 


 

Під час урочистостей в Палаці культури РАЕС Василь Петрович вручив Почесну Грамоту ВР України вчительці математики Вараської гімназії Марії Петрівні Чайці. Мудрий педагог та талановитий математик, вона упродовж багатьох років поспіль готує переможців обласних олімпіад з математики. Її вихованці є незмінними учасниками Всеукраїнських олімпіад.

Життя пішоходів стане безпечнішим

Незмінно перебувати у курсі всіх подій в окрузі та знати про потреби своїх земляків, кожного трудового колективу, кожного села – риса характеру народного депутата України Василя Яніцького, що дозволяє йому активно впливати на ситуацію. 15 лютого він вручив Вараському відділенню патрульної поліції  ГУ Нацполіції України в Рівненській області апарат для миттєвого вимірювання алкоголю в крові "Драгер".

– Нам багато хто обіцяв «Драгер», – розповідає Сергій Кір’янов, підполковник поліції, начальник Вараського відділення поліції. – А от Василь Яніцький, наш народний депутат, нещодавно дізнавшись про нашу проблему, взяв та й подарував такий необхідний нам апарат. Він – людина слова.

Наш колектив дуже вдячний за підтримку. Адже деяка недосконалість законодавства дозволяє порушникам правил дорожнього руху відмовлятися від пропозиції прослідувати до найближчої лікарні для  обстеження на предмет виявлення алкоголю в крові. От візуально патрульні бачать, що водій – в нетверезому стані. Та лише наявність у них «Драгера» допоможе скласти протокол, долучивши до нього результати тесту на алкоголь в організмі людини. Тоді порушник змушений буде сплатити штраф у розмірі 10,5 тис. грн. Це стане великим стримуючим фактором для людей, які дозволяють собі кермування у нетверезому стані. Вараш – містечко  маленьке, тож усі водії скоро знатимуть, що патрульні тепер у всеозброєнні.

«Драгер» і справді допоможе більш оперативно виконувати завдання по затриманню порушників дорожнього руху й збереже життя людей у Вараші та Володимирецькому районі від потенційної небезпеки, що її створюють п’яні водії. Лише минулого року судами було закрито 30 проваджень щодо порушників, оскільки патрульними через відсутність апарату не були дотримані процедурні вимоги. От і порахуйте збитки держави через таку безкарність п’яних водіїв.

Відтепер же усі порушники отримуватимуть по заслугах.


Василь Яніцький отримав Подяку від начальника ГУ Нацполіції України в Рівненській області, полковника поліції Валерія Самчука за постійну підтримку та увагу до роботи правоохоронців.

Оксана СЛОБОДЗЯН

 

У вас недостатньо прав для коментування.