HomeКультураОфіційноВолодимирчани обирають іншу культуру? (+фото)

Володимирчани обирають іншу культуру? (+фото)

( 0 Votes )

Не так часто у Володимирці виступають народні артисти України (та й узагалі справжні артисти у нас рідкісні гості). Тому звістка про те, що приїде Сашко Невже з гуртом «ВІА ТОШОНАДА», облетіла мало не весь Володимирець.

В одній із місцевих  соціальних мереж активно велося обговорення концерту. Щоправда, не стільки самого концерту, як грамотності артиста. Окремих дописувачів обурило, що продюсер, пишучи коментар допустив помилку, вказавши ВолодимЕрець. Дехто з молоді попередив продюсера: мовляв, «не соромте містечко, краще не виступайте там», і "не жалійтесь потім, якщо вас поб'ють".

Попередньо концерти вже відбулися у Зарічному, Кухітській Волі. І, якщо там гостей сприйняли на «ура», глядачів була повна зала, вони стоячи проводжали Сашка Невже з дівчатами, то у Володимирці на першому концерті було всього лише … близько 30 осіб, на вечірньому – близько 60. Багато хто з відвідувачів вівся невиховано, дозволяв собі вигукувати, стукати у вікна, або ж навіть вийти на сцену до артистів. Хочеться вірити, що такій невихованості сприяла лише оковита. Але куди ж на концерт – культурний захід – приходити в такому стані?!

Багато хто не пішов на концерт, аргументувавши це у соцмережі тим, що квитки дорогі. Можливо, для когось 100 гривень і справді дорого. Проте для більшості нашої молоді, яка активно постить фото бурштинових камінців та свій заробіток у доларах в тих же соцмережах, 100 гривень – це мізерні гроші «на каву», порівняно з тисячами, які витрачаються на алкоголь та наркотики. Кожен сам вибирає, як проводити вільний час, і, можливо, музика артистів, які приїхали в цей день у Володимирець, багатьом не до смаку. Але коли на концерт  приходить така мізерна кількість людей, виникає питання: чи взагалі варто щось організовувати?.. Можливо, володимирчани вже обрали собі іншу поп-культуру – бурштинову?..



Запланований захід все ж таки відбувся. Спочатку на сцені виступив сам Сашко Невже. Він заспівав відомі пісні «Ми є українці», «Я за тобою на край світу», «День Народження». Після цього передав естафету молодим, запальним красуням зі свого ансамблю. Дівчата виклалися на повну. Глядачам вони подарували сучасні, запальні пісні «Перше побачення», «Котику», «Гуманітарка», і навіть пісню про бурштин. Самі ж виконавиці своїми виступами не соромляться показати те, що вони прості сільські дівчата.

Попри погрозу побити Сашка Невже та дівчат, всі залишилися цілими і неушкодженими. Той, хто завітав і в змозі був оцінити артистів, – лишився задоволений. По закінченню концерту кожен глядач мав можливість зробити фото на пам'ять і поспілкуватися з артистами. Мені теж вдалося розпитати у Сашка Невже про його творчість та новий проект, над яким він працює.

Скільки маєте альбомів, і який, на Вашу думку, найбільш вдалий?

-          Найбільш вдалий проект – «ВІА ТОШОНАДА». Насправді, офіційно випущено три альбоми. Мені здається, варто не рахувати  альбоми, а рахувати пісні, які стали хітами. Я пишаюся  окремими піснями. Так, зокрема, для  української співачки Міли Нітіч я написав пісню «Каюсь». Багато пісень присвятив і своїй дружині, з якою прожив 35 років. Вона є моєю музою.

-          Як виникла ідея створити «ВІА ТОШОНАДА»? Чому саме така назва?

-          Виникла ідея близько 8 років тому. Знаєте, рано чи пізно доведеться  йти на пенсію, бо ж майбутнє – за молодими. Шоу-бізнес вимагає витрат, але  оскільки я маю власну студію, на проектах заробляю, тому хотілося створити щось нове, цікаве. Проект спочатку називався «Доярочки». Але потім кум підказав теперішню назву. «ВІА ТОШОНАДА» віддали себе в жертву. Тобто ми висміюємо самих себе і той суржик який є присутній у нас - більшості українців. Судити себе строго не будемо, але ми мусимо колись правильно розмовляти нашою єдиною, солов’їною мовою. Наступний альбом буде дуже серйозний. У дівчат великі вокальні можливості.

Конфлікт, який виник напередодні концерту, Сашко Невже теж прокоментував. Чоловік вкотре вибачився за помилку, яку допустив через те, що текст був написаний швидкоруч. Але такої реакції і невихованості співак не очікував.

-          Я зробив помилку і вибачився. Різне буває. Але я не розумію: для чого було влаштовувати той скандал? Це принесло комусь кайф? У мене вже є ідея щодо наступних пісень. Полягає вона в тому, щоб виховати людину, щоб вона була десь трішки скромнішою, культурнішою. Треба не про кохання писати, а виховувати сучасну молодь. Я не знаю, чому нас так сприйняли у Володимирці. У Зарічному, Кухітській Волі все було по-іншому. Нам там були раді, а тут якось вороже ставляться... Тим не менше, дякуємо усім, хто завітав, - відверто говорив продюсер.

 

 

Найбільше мене дивує молодь, яка навпаки мала б цікавитися такими заходами.  Невже у тому ж Зарічному чи Кухітській Волі люди не такі пересичені культурними подіями? Чи, може, там просто більш виховані, більш людяні і більш сучасні громадяни свої держави?.. бо складається враженя, що в різних районах живуть як у різних державах. Прикро, що наше молоде покоління  – майбутнє  держави – нівелює загальнолюдськими культурними цінностями, віддаючи перевагу брутальній невихованості, іншим розвагам та відпочинку.

Ольга ПЕШКО

фото автора

 

У вас недостатньо прав для коментування.