HomeКультураОфіційноБібліотуризм (+фото)

Бібліотуризм (+фото)

( 0 Votes )

 

Запроваджуючи інноваційні форми роботи, бібліотечні установи району намагаються наблизити ресурси і послуги бібліотек до  жителів територіальних громад, гостей краю.

      Туристична привабливість рідного краю бібліотечними засобами набуває особливого напрямку  в роботі інформаційних установ.

      Сьогодні бібліотечні установи району  працюють над реалізацією мережевого туристичного проекту «Пам”ятай історію.Думай про майбутнє». У територіальних громадах району проведено бібліо-еко-маршрути «За чисті узбіччя , озера, річки, джерела»,  історико-меморіальні маршрути «Перегортає пам'ять сторінки» за участю жителів громад, спонсорів, волонтерів. Розроблено матеріали   та проводяться літературно-краєзнавчі екскурсії «Рідним краєм разом з бібліотекою». Бібліотекар-гід та помічники - волонтери знайомлять жителів та гостей  з історією та особливостями  краю, літературним життям, відомими особистостями, цікавими місцинами, куточками села. Завершується робота по створенню у бібліотеках району краєзнавчого кейсу «Колесо історії».        

    Саме  Городецька публічно-шкільна бібліотека- інформаційна  платформа з розвитку регіонального туризму, стала базою для проведення обласного семінару «Місце сільської бібліотеки в туристичній інфраструктурі Рівненської області». Учасники: бібліотечні працівники відділу маркетингу та наукової роботи С.Ступницька, Н.Волян, Л.Малишева  Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки на чолі з директором В.Ярощук та заступником директора з наукової роботи  О.Промською , бібліотечні працівники сільських бібліотек області  мали можливість ознайомитись з  досвідом роботи по  створенню музейного простору у бібліотеці, акумулювання історико-краєзнавчих , туристичних матеріалів, створення бібліотеки нового формату.

   Презентацію   «Вивчення досвіду роботи бібліотеки, як прикладу організації та місця відвідування туристами» на основі напрацювань Городецької публічно-шкільної бібліотеки представила для учасників семінару директор Володимирецької ЦСПШБ Ілона Курач.

    Майстер-клас «Екскурсія по краєзнавчій експозиції від бібліотекаря с.Городець» провела бібліотекар Городецької публічно-шкільної бібліотеки Наталія Рябченко.

   На сьогоднішній день створену у бібліотеці  історичну експозицію «Городецькі стежки відомих людей» відвідали декілька   сотень відвідувачів з різних куточків краю , гості з близького зарубіжжя, літературознавці, краєзнавці з республіки Польща, тут проведено міжнародний семінар «Бібліотечний туризм. Пізнай свій край через бібліотеки».

   Хороші відгуки про бібліотеку та її роботу отримали працівники бібліотеки з уст учасників семінару, які  були вражені новим обличчям сільської бібліотеки, яка зустріла їх сучасним інтер’єром і новими послугами

   Робота по збору матеріалів продовжується, розроблено туристичні маршрути в межах населеного пункту села Городець.

 
 

 

 Г.Швирид, завідуюча методичним відділом Володимирецької ЦРБ

 

У вас недостатньо прав для коментування.