HomeКультураОфіційноСучасна мистецька школа

Сучасна мистецька школа

( 0 Votes )

 

Реформування освітньої сфери, яке сьогодні увійшло в свою найактивнішу фазу, безпосередньо впливає на майбутнє мистецької освіти в Україні, яку без перебільшення можна назвати нашим національним надбанням.

23-24 листопада 2017 року в м. Києві відбулася І Міжнародна наукова конференція «Культурно-мистецька освіта на сучасному етапі: прагнення, виклики та перспективи». Я щиро вдячна Міністерству культури України за надану можливість трьом мистецьким школам Рівненщини, серед яких Володимирецька дитяча школа мистецтв, бути учасниками міжнародної конференції.

Міністр культури Євген Нищук та перший заступник міністра освіти Володимир Ковтунець у своїх виступах окреслили подальші перспективи співпраці мистецьких та освітніх закладів. Показником роботи двох Міністерств стало рішення про умови вступу абітурієнтів до вишів.

Якщо раніше при вступі в мистецькі заклади результат ЗНО складав 90 %, а творчий конкурс 10%, то в подальшому відсотки складатимуть 50/50%. Це велике досягнення, адже дитина, яка чудово володіє музичним інструментом, техніками малювання або хореографії, а з шкільних предметів має низький бал, отримує більше шансів для вступу склавши успішно творчий конкурс.

Перший день конференції був насичений виступами наших колег з Веймарської вищої школи Музики імені Ференца Ліста (Німеччина), Познанської музичної академії імені І. Падеревського (Польща), Університету Меріленд, Коледж Парк (США). Ми мали можливість спілкуватися з закордонними колегами, до дискусії долучилися доцент Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського Оксана Ринденко, начальник відділу мистецької і художньої освіти, Міністерства культури Тетяна Колос.

Насиченим у роботі був і другий день конференції. Відбулася презентація організації початкової музичної освіти в Данії. По скайпзвязку директор музичної школи на острові Марс в Ютландії Ларс Стій Франсен поділився досвідом роботи свого закладу. Завдання перед нашими закладами стоять однакові та підходи різняться, багато чого можна почерпати з досвіду колег та використати у нашій роботі.

Декілька слів стосовно роботи Володимирецької школи мистецтв у 2018 році. Керуючись Законом України «Про освіту» - ми, мистецька школа, яка надає якісну мистецьку освіту для жителів району та селища, бажаючі навчатися в школі не обмежуватимуться віковою категорією. Учні, які в подальшому хочуть отримати професійну мистецьку освіту, у нас отримають базові якісні знання для успішного складання творчого конкурсу. Сьогодні наші діти не конкурентоспроможні при вступі.

Завершилася робоча частина конференції обговоренням Концепції сучасної мистецької школи, додаткові можливості у творчій діяльності. По закінченні у колонній залі Національної філармонії України відбувся концерт в рамках Міжнародного проекту «Музика є вищим одкровенням».

Тетяна Мирончук,

директор КЗ «Володимирецька дитяча школа мистецтв».

На фото під час роботи конференції Міністр культури України Євген Нищук, Тетяна Мирончук та директор Кузнецовської музичної школи Діна Лук’янова

 

У вас недостатньо прав для коментування.