HomeКультураОфіційно"Великодня Вруна" у Володимирці (+фото)

"Великодня Вруна" у Володимирці (+фото)

( 0 Votes )

11 квітня вперше у райцентрі на майдані Єдності відбувся обласний відкритий фестиваль народного мистецтва «Великодня вруна»

Уже з 11-ої години ранку центр селища оживав, наповнювався великодніми композиціями, яскравими крашанками та писанками, запашною пасочкою та прикрашеною вербою.

Більшість сільських рад представили свої роботи, і складно було визначити, чия найкраща: кожна мала свою родзинку.

Наприклад, Заболоттівська сільськарада вразила розмаїттям яскравих писанок, серед яких приємно пахли красиво оздоблені у сухофрукти і фрукти пасочки. Ну дуже вже красиві!

Близько 12-ої години потроху зійшлися-з’їхалися гості та корінні мешканці селища – і свято розпочалося дитячими забавами.

Досить цікавими були конкурси для діток, більшість із яких пов’язані з головним атрибутом свята – великодніми яєчками. Далі не могла не привернути увагу перехожих цікава святкова програма, яка включала веснянки, гаївки і великодні піснеспіви.

Серед розваг також виділяли-ся майстер-класи з писанкарства, лялькимотанки та дитячі атракціони.

Гості мали можливість позмагатись на конкурсі великодніх рушників, кошиків і навіть найсмачнішої паски, найміцнішої крашанки і наймайстернішої писанки.

Насамкінець на гостей та учасників фестивалю чекала ярмарка традиційних страв та етно-вечірка від вокального гурту «Дуліби».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Ольга ПЕШКО.Фото автора та Олени Стельмащук.
 

У вас недостатньо прав для коментування.