6 березня у Володимирці відбулася акція «Допоможи допомагати» Мета заходу – привернути увагу до онкохворих діток, більше знати про їх потреби та дати їм зрозуміти, що вони не наодинці зі своїми проблемами.
На жаль, у нашому районі нині 15 діток перебувають на лікуванні зі страшним діагнозом.
Уже котрий рік поспіль організація «Червоний Хрест» спільно з лікарем-онкологом Валерієм Лобачем, що водночас є головним волонтером ради районного товариства «Червоний Хрест», підтримує тісні зв’язки з Рівненським обласним благодійним фондом «Волинь європейська» президентом якого є Оксана Заліпська. Завдяки її старанням дітки з нашого району більше 10 років отримують подарунки.
До благодійної справи долучився і волонтер Микола Юрах, який вручив 10 подаруночків дітям. Він зазначив, що попри усілякі негаразди, головне те, що ми засинаємо і прокидаємося під мирним небом над головою. Набагато страшніше бути на лінії фронту, жити під обстрілами, і не знати, що чекає на тебе зранку.
Міцного здоров'я діткам побажали лікар, член президії Надія Блищик та заступник головного лікаря з лікувальної роботи Юрій Білик.
Цього року на благодійну акцію онкохворі дітки чекали з нетерпінням:
– До мене зателефонував один хлопчик і запитав: «А що подаруночків цього року не буде?» Зізнаюся: я мало не розплакалася. Діти нас чекають, їм так необхідна наша допомога, наша увага, і підтримка. Не так важливо, який вміст того подарунка, важливе саме слово «подарунок». Цьогоріч даруночки ми вручили із запізненням, але дітки їх отримали.
Хочеться висловити слова вдячності Любові Міхєєвій, яка має 6 діток (двоє з яких інваліди), проте вона – для багатьох чудовий приклад, що ніколи не варто опускати руки, а навпаки творити добро, примножувати його. Не рахуючи часу, ця сім'я неодноразово надає транспортну допомогу, – зазначила голова районної організації Товариства Червоного Хреста Галина Давидюк.
Дитячі оченята як вогники горіли, коли кожен отримав подарунки. Усередині різнокольорових пакунків можна було знайти солодощі, іграшки, канцелярію, засоби особистої гігієни. Дивишся на них – і в цей зворушливий момент розумієш, як мало для щастя потрібно цим діткам. І як їм не вистачає інколи людського тепла, довіри та уваги...
Потім разом із батьками запланували 1 червня – до Міжнародного дня захисту дітей – зібрати усіх онкохворих діток району, залучити їх до творчості, приділити їм увагу, а також зібрати для них речі першої необхідності.
Представники організації «Червоний Хрест» звертаються до меценатів, приватних підприємців, керівників відомчих організацій аби фінансово допомогли онкохворим дітям.
Володимирецька районна організація Товариства Червоного Хреста України надає свої реквізити для благодійної грошової допомоги: код 02940316, р/р 26007000006576 в ПАТ «Укрсоцбанк», МФО 300023 з поміткою Володимирецькій організації Червоного Хреста (для онкохворих дітей).

Ольга ПЕШКО.
Фото автора.
< Попередня | Наступна > |
---|