HomeНовиниРАЕС повідомляєВогнеборці РАЕС – кращі в області (+фото)

Вогнеборці РАЕС – кращі в області (+фото)

( 1 Vote )

На базі спортивного комплексу 2-го Державного пожежно-рятувального загону з охорони Рівненської АЕС (ДПРЗ-2) відбулися обласні змагання на звання «Кращий пожежний-рятувальник» серед збірних команд пожежно-рятувальних підрозділів Головного управління ДСНС України у Рівненській області.

Вкотре вогнеборці з охорони РАЕС вибороли першість на обох етапах змагань та в загальнокомандному заліку.

Учасницями змагань стали 31 команда з 26 населених пунктів Рівненщини, серед яких зокрема 22 та 23 державні пожежно-рятувальні частини ДПРЗ-2 (ДПРЧ-22 та ДПРЧ-23). За словами начальника ГУ ДСНС України у Рівненській області, генерала-майора служби цивільного захисту Сергія Крука, організація такого заходу на базі ДПРЗ-2 стала традицією, адже майданчик спорткомплексу єдиний в області має навчальний пожежний полігон, криту стометрову смугу з баштою, реабілітаційний центр, потужну технічну базу, а завдяки підтримці керівництва Рівненської АЕС сучасну матеріально-технічну, що ідеально підходять для проведення змагань з пожежно-прикладного спорту.

Цьогоріч обласні змагання проходили у цілком новому форматі, запозиченому в німецьких, французьких, італійських та американських рятувальників, та проводились у два етапи. У першому етапі команди рятувальників здійснювали розвідку в задимленому середовищі з пошуком умовного потерпілого та винесенням його на чисте повітря.


Другим етапом була естафета з пожежного кросфіту, що передбачала відкриття дверей за допомогою сокири та лому Геллігана, проходження лабіринту з перешкодами, виконання «силового тренажера» з переміщення 72,5 кг балки ударами кувалди на півтораметрову відстань, піднімання по сходових маршах на четвертий поверх навчальної вежі та підйом рукавних скаток з укладанням у контейнер.


Насичена програма заходу передбачала також виставку пожежно-рятувальної техніки. Не менш захоплюючою подія стала для одинадцятикласників Вараської ЗОШ №4, які в рамках уроку військової підготовки мали можливість відчути себе справжніми пожежними-рятувальниками. Юнаки приміряли на себе спорядження вогнеборців та власноруч спробували пройти низку перешкод. Це стало для школярів не лише хорошим досвідом, а й поштовхом до вибору майбутньої професії.

За підсумками обласних змагань команда ДПРЧ-22 з охорони РАЕС заслужено завоювала перше загальнокомандне місце, виборовши нелегку перемогу у рівнян. Вогнеборці показали чудові результати, перемігши з рекордними 24,61 секунди на першому етапі змагань та з часом 76 секунд у пожежному кросфіті. Переможці були нагороджені кубком, медалями, грамотами та приємними призами від спонсорів.


Як відзначив тимчасово виконуючий обов’язки генерального директора РАЕС Павло Ковтонюк, дані змагання це перш за все платформа для обміну кращим досвідом та відшліфовування власної майстерності. «Сьогодні ми побачили відмінну підготовку, фізичну витривалість рятувальників нашого регіону. Здобута перемога ще раз підтверджує - безпека Рівненської АЕС в надійних руках загартованих професіоналів», - підкреслив атомник.

Заступник начальника ДПРЧ-22 з оперативного реагування Роман Сильчук зазначив, що перемога не можлива без постійних та наполегливих тренувань. «Наша підготовка проводиться систематично в різних умовах (у теплодимокамері або на свіжому повітрі), виконуються різні нормативи, тому вогнеборці постійно перебувають у бойовій готовності. Свою фізичну витривалість хлопці зокрема загартовують на спортивних об’єктах РАЕС, у тому числі, спорткомплексі «Ізотоп». Варто відзначити, цьогоріч планується оновлення технічної бази ДПРЗ-2 – з’являться додаткові одиниці пожежної техніки», - розповів рятувальник.


До слова, представники команди переможців обласних змагань Роман Сильчук та старший пожежний-рятувальник ДПРЧ-22 Вадим Петрук минулого року в складі збірної ДСНС України показали чудові результати на чемпіонаті світу з пожежного кросфіту «3М SCOTT Firefighter Combat Challenge Worlds XXVII», які проходили в м. Сакраменто (США).

 

Управління інформації та зв’язків з громадськістю РАЕС

 

У вас недостатньо прав для коментування.