HomeНовиниКрайові новиниНа Рівненщині переможець тендеру ухилився від сплати податків на 3 млн.грн.

На Рівненщині переможець тендеру ухилився від сплати податків на 3 млн.грн.

( 0 Votes )


Співробітники податкової міліції ДПС у Рівненській області в ході проведення заходів по боротьбі з порушеннями законодавства у сфері тендерних закупівель встановили, що переможець тендеру на будівництво доріг та школи у Рівненській області ухилився від сплати податків на суму майже 3 млн. грн.

 За підсумками тендеру на будівництво школи у Дубровицькому районі на суму майже 18 млн. грн. підприємство отримало черговий транш у сумі майже 4 мільйони гривень. Однак директор підприємства-переможця з метою умисного ухилення від сплати податків в порушення вимог Податкового кодексу України, не задекларував податок на додану вартість з отриманого доходу та не подав до Державної податкової інспекції у м. Рівному Рівненської області Державної податкової  служби податкові декларації з податку на додану вартість за вказаний період, що призвело до ухилення від сплати податку на додану вартість в сумі 609,8 тис. грн.

Окрім будівництва закладів освіти вищезгадане рівненське підприємство активно освоювало бюджетні кошти на будівництво доріг у Рівненській області. Проведеними оперативними заходами встановлено, що і в цьому напрямку своєї діяльності директор умисно ухилявся від сплати податків. В порушення вимог Податкового кодексу України, в бухгалтерському та податковому обліку підприємства директор відобразив проведення безтоварних господарських операцій по придбанню товарно-матеріальних цінностей на суму майже 10 мільйонів гривень, а саме, щебеневої продукції, бітуму нафтового, бордюрного каменю, цементу від підприємств з ознаками фіктивності. Дані фірми не мають виробничих потужностей та людських ресурсів для ведення господарської діяльності. Дані операції призвели до незаконного формування валових витрат з податку на прибуток та податкового кредиту з податку на додану вартість та несплати ПДВ на суму 1 млн. 60 тис. грн., а також податку на прибуток на суму 1 млн. 239 тис. грн. Загалом за 2011 рік дане підприємство ухилилося від сплати податків майже на 3 млн. грн.

Відносно директора підприємства, переможця тендеру порушена кримінальна справа за Умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Відшкодування збитків здійснюватиметься за рахунок накладення арешту на майно осіб, що вчинили злочин (після пред’явлення обвинувачення). Крім того, махінаторам загрожує чималий штраф та конфіскація майна.

Нагадаємо, що Контроль витрат державного бюджету входить до семи пріоритетних напрямків роботи податкової міліції. Загалом за матеріалами співробітників УПМ ДПС у Рівненській області у цьому році порушено  16 кримінальних справ відносно переможців тендерних закупівель та їх постачальників.



 

Олександр Мрозович,

прес-офіцер УПМ ДПС у Рівненській області



 

 

 


 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.