HomeНовиниОфіційноНоворічна казка: Модниці, або Аватарка для Кікімори

Новорічна казка: Модниці, або Аватарка для Кікімори

( 0 Votes )

Сучасні технології несуться дуже швидко, вони заполонили не тільки наш світ, але й казковий. Ви думаєте, що Дід Мороз не сидить у Твіттері, а Снігурочка не фотографується на аватарку? Значить, ви помиляєтесь.

Не за горами високими, не за полями високими, а у Володимирецькому лісі, де часто ступає людська нога, відбувались чарівні пригоди… ні, відбувались чарівні переписки в соціальних мережах. Кожен із казкових героїв має при собі IPhone 5 або нетбук. Давно всі облишили чвари і тихо-мирно спілкуються у віртуальних мережах.

 Одного передноворічного дня сиділа в «Вконтакті» Кікімора, і настрій вона мала не з найкращих. А причина цьому – відсутність її аватарки на сайті (кікімора ж!). Усі закордонні подруги Кікімори (як от Білосніжка, наприклад) давно уже мали в соцмережах цілі альбоми новорічних фото, а вона досі ні! От і сиділа, думку гадала, як їй влаштувати новорічну фотосесію (хіба ж дарма купила Nikon D7000 18-105!).

«Напасть якась, – мурмотіла сама до себе. – Написати кому, чи що... Хм, певно напишу Бабі Язі. Вона теж не красуня, може, хоч порадою поможе» – і заторохтіла клавіатурою по Скайпу. Яга погодилась допомогти, бо й сама мала таку халепу. Вирішили зустрітися не в чаті, а в «реалі» (що останнім часом рідко траплялося). Через годину разом із ступою до хатини Кікімори приземлилась Баба Яга, уся «при параді», але принесла з собою багато снігу.

– Ну, вирішуй: з ким будемо фотографуватись? Я і IPhone 5 купила, – Яга похвалилась чорним телефоном, який вартував не одне чарівне зілля.

– Було б непогано знайти Діда Мороза, тепер модне фото з ним.

– А де ми його знайдемо?

– Ти, що впала? чи не чула? У мене IPhone 5. А в ньому є GPS, розумієш? Заводимо в Гугль «Дід Мороз» – і ось результат. Поверніться на північ від себе і пройдіть 5 метрів… Що?!

Спантеличені, вони повернулись, пройшли 5 метрів і зустріли… Домовика Кузю.

– От халепа, який Гугль китайський… Ні, Кікіморо, я не збираюсь з ним фотографуватись! Він же Домовик, нас засміють!

– Ти думаєш, що домовики не модні?

– А хіба модні?

– Подивись Твіттер, наші блоги всі читають…

Чуючи таку мову, Домовик зітхнув, сів за пеньок і вдав, наче образився.

– А може все-таки, Ягусю, давай зробимо пару фото з Кузею, дивись, який він симпатичний.

Після недовгих умовлянь Кузя залюбки фотографувався з ними на телефон і на фотоапарат. А потім Домовик вирішив повідати відьмам лісовим страшну таємницю.

– Послухайте, мене розумного Кузьму. Я знаю, що ви хочете мати фото разом з Дідом Морозом, але є одна перешкода.

– Яка? Яка?

– Розумієте, зараз наш Дідусь вельми зайнятий, і фото з ним дуже дорогі останнім часом. Мода на корупцію у казковому світі теж зростає. Я б допоміг…

– Ти думаєш, що ми занадто провінційні для Діда Мороза? – перебила його Кікімора, люто відставила руки в боки і небезпечно нахилилася над маленьким домовиком. Той від погляду зелених очей відьми став ще менший.

– Ні-ні, що ви, мої любесенькі! Та це для Діда Мороза честь з такими красунями фото сесію зробити! Та вам хоч зараз на обкладинку лісового «Плейбоя», дівчата! Ідіть хутчіше, вас без черги приймуть, – зрозумівши, що на відьмах особливо не заробиш комісійних, домовик подався у глибину лісу шукати собі легших прибутків.

Кікімора і Баба Яга залишились самі посеред галявини.

– А, може, був правий Кузьма? – тихенько засумнівалася Яга.

– Ну, Яго, не кисни, ми свого завжди добивались, чи не так? – намагалась підняти настрій і собі, і своїй подрузі Кікімора.

Модниці, щоб не бути лісовою «лімітою» (понаїхали тут), вирішують знайти Діда Мороза і таки сфотографуватися з ним. Звісно, живе він не на Північному полюсі, але у глибині чарівного лісу, аж під Білорусію. Дорога туди не з легких, хоча деякі й бували в нього в гостях.

А тим часом у хатині Діда Мороза йшла підготовка до Нового року.

– Снігурочко, я надіюсь, що цього разу ти нічого не забудеш? – з посмішкою запитав Дід Мороз.

– Ні, Дідусю, все взяла.

– Ну, значить можемо іти?

– Звісно, Дідусю.

Взявши на плече свого велетенського мішка з подарунками для дітей, Дід Мороз із Снігурочкою вийшли з хатини. Аж раптом заблимали фотоспалахи, і якісь страшкуваті постаті полізли обніматися до головних героїв Нового року. Звичайно, вони звикли, що до їхніх осіб прикута увага, але коли до тебе туляться з обіймами болотні «селебріті», будь хто злякається.

– Почекайте, ви хто? Чого вам потрібно? Ні, я не віддам свої подарунки, відчепіться! – почав вириватись з чиїхось рук Дід Мороз, не розуміючи, що від нього хочуть.

Це, звісно, були знайомі нам Кікімора і Баба Яга.

– Ой, Діду, нащо нам твій мішок і подарунки, ти краще сфотографуйся з нами! – відпустивши Мороза, сказала Яга.

І Снігурочка, і Дід Мороз оторопіли.

– Різне бувало, але щоб серед ночі фото на пам'ять…

– То що, сфотографуємось? Ну, на аватарку, ну будь-ласка!..

– Дідусю, давай сфотографуємось, з Кікіморою і Бабою Ягою у нас ще фоток немає. Оце буде тренд нового 2013 року в соцмережах: фото з відомими поліськими відьмами! Санта-Клаус лікті від заздрощів кусатиме, – уявивши рейтинги від такої фотосесії, Снігурка аж очі від захвату примружила, і почала підправляти макіяж.

– А скільки це нам коштуватиме? – згадуючи слова Домовика, обережненько запитала Кікімора.

– Яке дорого? Сьогодні ж Новорічна Ніч! – поблажливо відказав Дід Мороз.

Зробивши фото, наші модниці одразу завантажили їх у соціальні мережі. Отримавши багато лайків і коментарів, відьми були дуже щасливі. Адже відвідуваність їхніх сторінок різко зросла. Вони стали модними на усіх вечірках і тусовках. А корпоративи з нашими знайомими казковими персонажами стали найбільш популярними та високооплачуваними, їх навіть в Лапландію по Інтернету замовляли. Особливою популярністю користувалися фото з Кікіморою на Різдво і Бабою Ягою на Старий Новий рік.

Словом, трендові аватарки у соціальних мережах в сучасної людини, яка себе поважає, – це обов’язкова річ.

А ми бажаємо, щоб і ваші мрії збулися в Новому Році!


 

Катерина САРНИЦЬКА.


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.