HomeНовиниУ ВарашіНа РАЕС відбулися нічні тактико-спеціальні навчання

На РАЕС відбулися нічні тактико-спеціальні навчання

( 0 Votes )

 

 

На території Рівненської АЕС за участю працівників електростанції відбулися нічні тактико-спеціальні навчання, успішне проведення яких продемонструвало високу взаємодію атомників та рятувальників.

 

За легендою навчань, пожежа виникла в приміщенні кабельного тунелю пуско-резервної котельні в результаті короткого замикання в електричному кабелі. Ситуація ускладнювалась тим, що умовною пожежею було охоплено контрольні та силові кабелі, які знаходяться під напругою на площі в понад півтори сотні квадратних метрів, також в результаті умовної пожежі в приміщенні виникла висока температура та сильне задимлення.

До навчань були залучені працівники Рівненської АЕС - оперативний персонал та чергова бригада електриків електричного цеху, персонал цеху теплових та підземних комунікацій; 25 чоловік особового складу оперативно-рятувальних підрозділів ДПРЧ-22, ДПРЧ-23 2-го Державного пожежно-рятувального загону з охорони РАЕС; військова частина 3045 з охорони та оборони РАЕС; бригада швидкої допомоги СМСЧ-3.

До ліквідації умовної пожежі були задіяні шість автомобілів основного призначення, залучення яких здійснювалось за викликом №2 гарнізонного розкладу виїзду (плану залучення сил та засобів). В ході тактико-спеціальних навчань відпрацьовано організацію та тактику гасіння пожеж, ліквідацію надзвичайної ситуації під час гасіння кабельної продукції, що знаходиться під напругою, організацію та проведення рятувальних робіт, а також взаємодію пожежних та персоналу Рівненської АЕС. За результатами нічних навчань керівництво РАЕС високо оцінило дії оперативно-рятувальних підрозділів ДПРЗ-2 ГУ ДСНС України у Рівненській області.

Як зазначив начальник чергової зміни ДПРЗ-2 Сергій Гладкий,  навчання продемонстрували високий рівень спільної роботи атомників і рятувальників, дали можливість для вдосконалення вміння керівників віддавати чіткі й правильні команди, а особовому складу підрозділів безпомилково їх виконувати.

 



 

Юлія КУЛАЄВА, кореспондент прес-центру Рівненської АЕС.

Фото автора.

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.