Путін вбивця, його прибічники - співучасники

( 0 Votes )

Цікаво, як реагувала б Росія, якби Кубань, де сільське населення в значній кількості до цього часу україномовне, оголосила про проведення референдуму щодо приєднання до України? Ми собі таке уявити навіть не можемо, бо знаємо, що Росія точно втопила б усю Кубань у крові, як у 1708 році Петро І втопив козацьку столицю Батурин, не щадячи старих, жінок і навіть дітей.

А давайте задамося питанням: чи була коли Росія братньою до України? Коротко проаналізуємо хоча б останні декілька століть (церковні питання, де є маса прикладів ганебного, злодійського, зухвалого перетягування Київської метрополії до Московії, що нанесло українському народу тяжку рану, яка до цього часу болісно кровоточить, я поки не чіпатиму – це окрема тема) українсько-російської дружби, починаючи з Переяславської угоди (1654 року), яку підписав Богдан Хмельницький.

Розірвавши стосунки з Польсько-Литовською Річчю Посполитою, козаки розпочали розбудову та  утвердження Української козацької держави як правової автономії і суб’єкта міжнародних відносин. Однак вже в першій третині ХVIII століття посилились процеси колонізації Української козацької держави та фактично відбулася повна її ліквідація. Почалася русифікація українського етносу, його денаціоналізація, трансформація Української Православної Церкви, втрата її автономності. А ще – запровадження кріпосної повинності на всій Україні, де жили вільнолюбиві, глибоко віруючі православні люди і добрі хлібороби.

У кінці ХVIII століття ліквідовано Запоріжську Січ та фактично зруйновано паростки Української державності. Українські землі були повністю інтегровані до складу Російської імперії. А коли у 17-22 роках минулого століття розпочалось відродження України як держави, то вже більшовицька Росія тими ж методами – обманом та кров’ю – задушила молоду Українську Народну республіку. А в подальшому голодом, репресіями та бездарним комуністичним керівництвом під час Другої Світової війни винищила десятки мільйонів українців. Це жах!

Путінська Росія обманом і кров’ю, давши в Будапешті у 1994 році гарантії щодо підтримання засад незалежності, суверенітету та існуючих кордонів, зухвало, підступно, як гітлерівська Німеччина у 1939 р., порушила ці домовленості. Будучи озброєною до зубів, напала на знекровлену режимом Януковича країну. Не дарма говорять, що договори з Росією не варті навіть того паперу, на якому вони підписані.

Та переважна більшість українців вже зрозуміла, що російська державна машина – це ворог України. Треба всім пам’ятати, що Путін є вбивця, а всі, хто його підтримує, – співучасники. Розплата за скоєний воєнний злочин, злочин проти людяності, який не має терміну давності, обов’язково настане. Питання лише в часі та прозрінні простого російського люду. А, з огляду останніх протестів в Росії, цей час не за горами.

Олександр БОБРИК,

голова Володимирецької РО УНП, депутат районної ради.

 

У вас недостатньо прав для коментування.