HomeСпортФутболФутбол: помста за перше коло

Футбол: помста за перше коло

( 0 Votes )

 

У той час, коли уболівальники ще не відійшли від перипетій кубкового фіналу, інші обласні команди вже боролися за очки в чемпіонаті Рівненщини. Так у неділю, 26-го серпня, рафалівчани приймали у себе вдома кричильський «Колос».

За досить коротку історію взаємовідносин команд кричиляни зарекомендували себе досить незручним суперником для хлопців Івана Мальця ( з ними важко грати і завжди виникають якісь проблеми).Так було і у зустрічі першого кола на сарненському стадіоні «Динамо», де приймає своїх суперників «Колос».

Тоді ФК «Рафалівка», маючи неабияку ігрову і територіальну перевагу, обстукавши усі штанги та поперечини, умудрився  програти – 1 : 2.Тому саме на часі було взяти реванш за  таку прикру поразку, і це вдалося. Вже на 9-ій хвилині двобою стрімкий рейд по лівому фланзі атаки здійснив Віктор Стельмах, для якого звітний матч став одним з кращих у кар’єрі. Форвард біг настільки швидко, що оборонець  гостей Сергій Кусік(свого часу грав за володимирецьку «Енергію») при спробі його зупинити отримав досить неприємну травму – надрив задньої поверхні стегна. А Стельмах завершив свій прохід чітким ударом мимо кричильського кіпера Андрія Кардаша – 1 : 0. Невдовзі той же Стельмах зробив усе, щоб відзначився його партнер  по нападу Роман Федіна, але той з метра не влучив у порожні вже ворота, щоправда, діставав м’яч уже в падінні…Та все ж під завісу першого тайму біло – чорні(кольори господарів) рахунок подвоїли – це Дмитро Серховець філігранним пасом вивів на побачення з Кардашем  молодого хавбека рафалівчан Вадима Левкова, і той з гострого кута свій шанс реалізував – 2 : 0.

По перерві хвилин з 15 гості намагалися щось протиставити амбіційним господарям, але по цьому настала 5-тихвилинка  імені  капітана рафалівчан Назара Степанюка. Спочатку він скористався помилками захисників та кіпера і закотив шкіряну сферу у порожні ворота – 3 : 0, а потім відмінним ударом з лінії карної зони довів рахунок до розгромного – 4 : 0.Як не дивно, але «Колос» і після цього не здався і продовжував штурмувати володіння Віталія Бедика. Та той зовсім не збирався капітулювати перед суперниками, час від часу демонструючи феноменальну реакцію. А голи тим часом сипалися у ворота Кардаша…Спочатку таки добився свого Роман Федіна, виправившись за промах першого тайму(йому знову допоміг Стельмах) – 5 : 0. Остаточно ж декласував приїжджих, влаштувавши власний бенефіс, той же Стельмах, забивши ще два м’ячі і оформивши хет – трік – 7 : 0.Ось так і вийшла   страшна помста мало не по Гоголю…Жарти – жартами, але тої останньої серпневої неділі чи не кожен рафалівський уболівальник задоволено потирав руки: все – таки вміють грати хлопці…

За рахунок такої переконливої перемоги команда Василя Дацького суттєво поліпшила собі різницю забитих і пропущених м’ячів, але піднятися вище 6-го місця в турнірній таблиці надалі  буде проблематично, хоча хто думав, що Кричильську можна забити аж 7 голів…

З інших матчів туру слід відзначити втрату очок лідера – «Маяка» у Радивилові – 0 : 0, розгром «Малинськом» господарів у Млинові – 6 : 0 та мінімальну перемогу Садового над АГАТом – 1 : 0 у гощанському дербі.Наступний тур Рафалівка пропускає по календарю, потім буде перенос гри з ОДЕКом через аматорський чемпіонат України, словом, якщо нічого не зміниться, то аж 15-го вересня на нас чекає архіцікава гра  команди Івана Мальця з фіналістом нинішнього Кубка області.До слова, «Ізотоп – РАЕС» у проміжку між цими подіями стартує на попередньому етапі аматорського Кубка України поєдинками з луцьким «Вотрансом».Перший з них вдома 29-го серпня.Початок о 17.00.

 

ФІНАЛ КУБКА ОБЛАСТІ З ФУТБОЛУ: ВДЕСЯТЕ – ОДЕК ОРЖІВ.

Безперечно, фішкою минулого футбольного тижня на наших теренах став фінальний поєдинок Кубка Рівненщини між оржівським ОДЕКом та вараським  «Ізотопом – РАЕС». Обидві команди пройшли непростий шлях до заключного матчу за почесний трофей. Особливо скрутно довелося колективам у чвертьфіналі, коли атомникам у Гощі проти АГАТа довелося бити навіть післяматчеві пенальті, щоб отримати путівку до півфіналу, а Оржів лише у додатковий час зумів подолати опір «Малинська».

Та й у півфіналі проти «Рафалівки» ізотопівцям довелося пережити немало неприємних миттєвостей. Все ж у них в команді завжди був присутній лідер – гравець, який своїм прикладом надихав партнерів на гру через «не можу». Це голкіпер Юрій Крисюк. Наведу лише один приклад, який яскраво  ілюструє вклад воротаря в успішні виступи команди РАЕС нинішнього року. За час, проведений на полі у сезоні -  2018-го(чемпіонат та Кубок Рівненщини), Юрій нейтралізував 8! одинадцятиметрових штрафних ударів, включаючи й фінальний двобій. На біду станційної команди він  тільки захищає ворота, а ще й комусь треба забивати у протилежні…З цим бувають проблеми, і саме у цьому причина поразки у фіналі – 0 : 2.Ще трохи статистичних даних.

Оржів до 24 серпня цього року мав у активі 9 завойованих Кубків області, а «Ізотоп – РАЕС» - лише один у далекому вже 1996 році, а після того – три програних фінали(1999, 2007, 2009 роки).Як бачимо, явна перевага на боці кращої команди Рівненщини ХХІ – го століття. Проте,  кинувши оком на змагальний рейтинг нинішнього чемпіонату області, бачимо, що в обох команд – по 29 очок, лишень у атомників зіграно на два матчі більше. Та й зустріч першого кола у Оржеві переможця не виявила – 0 : 0.Все це спонукало уболівальників станційного колективу до поміркованого оптимізму. Та по грі стало ясно, що клас гравців з Оржева все – таки вищий, і як не старалися варашани за рахунок самовідданості нівелювати цю різницю, ОДЕК все ж переміг. На 19-й хвилині захисник порушує правила у боротьбі з Юрієм Капустинським в штрафному майданчику і фактурний нападник деревообробників Павло Таргоній реалізує пенальті – 1 : 0.За чотири хвилини до закінчення першого тайму знову порушення на тому ж Капустинському, і знову до позначки підходить Таргоній, але тут вже Крисюк підтверджує своє реноме важко пробивного кіпера і на перерву команди йдуть при мінімальній перевазі Оржева. Як на мій суб’єктивний погляд, давати два пенальті у першому таймі фіналу Кубка – це явний перебір і питання до арбітра тут очевидні, особливо по першому одинадцятиметровому…Початок другого тайму ознаменувався другим голом ОДЕКа, тепер уже у виконанні самого Капустинського – 2 : 0.»Ізотоп» намагався якось вплинути на перебіг матчу, але, щоб вирівняти гру, треба, принаймі,  забивати, коли виходиш віч – на – віч зі стражем воріт суперника…А коли цього нема, тобі залишається лише спостерігати за тріумфом опонента, задовольнившись  званням фіналіста. Хоча, як на мене, і вихід до фіналу, є, без сумніву, великим досягненням для колективу, який нині переживає другу молодість…

Ю.Ковалець.

 

У вас недостатньо прав для коментування.