HomeСпортФутболВимушений анабіоз, або тайм-аут для спорту через карантин

Вимушений анабіоз, або тайм-аут для спорту через карантин

( 0 Votes )

Спортивний  світ  завмер через пандемію коронавірусу. На невизначений строк відмінені усі спортивні змагання. 

В тому числі з 17-го березня рішенням Виконавчого комітету Української асоціації футболу, який  фактично продублював рішення УЕФА, призупинені усі футбольні та фут зальні змагання обласного, районного та міського рівнів на території Рівненської області.

Сценарії песимістично-реалістичні

Що буде далі з усіма цими турнірами, наразі відповіді не може дати ніхто, бо спорт (і футбол в тому числі) відійшов нині на другий план. А на першому зараз – збереження людського здоров’я та життя. Тож залишайтеся по мірі можливостей вдома, виконуйте усі карантинні заходи, бережіть себе та своїх близьких, а спорт (вкупі з футболом) скоро повинен повернутися.

Скоро – це за оптимістичним сценарієм.

Але є ще й, як на мене, більш реалістичний розвиток подій. Згідно якого, китайці (саме звідти поширився цей злощасний вірус) побороли спільними зусиллями заразу десь на п’ятий місяць завдяки неймовірній дисциплінованості та згуртованості. Та й рівень економіки та медицини там в рази більший. Згадайте, лишень, той факт, як вони фактично за тиждень побудували лікарні для інфікованих коронавірусом.

Тепер повернемось до наших реалій і порівняємо вищезгадане з тим, що маємо на Україні. Знаючи наших людей, можна зробити висновок, що більшість з них  почне дотримуватися карантинних вимог лише в тому випадку, коли гряне грім. Маю на увазі те, що зараз коїться в Італії. Втім, здається, це вже надто негативний варіант майбутнього, може й правдоподібний, але не хочеться в це вірити, бо «Береженого хай і Бог береже».

А на завершення ще про деякі змагання, які встигли провести до початку оголошення карантину.

Баскетболісти з атомної лідирували до початку карантину

Отож, ще до цієї дати стартував чемпіонат Рівненщини з баскетболу серед чоловіків, у якому беруть участь і наші земляки – збірна РАЕС. У нашій групі «Північ» змагаються також  баскетболісти з Дубровиці (їх представляє БК «Селець»), Костополя та Сарн.

У першому домашньому поєдинку варашани вдома приймали гостей з Костополя і не залишили їм аніяких шансів на сприятливий підсумок зустрічі – 86 : 32.

Наступна гра планувалася у Дубровиці, але через карантин вона, зрозуміло, не відбулася. Та декілька слів про майбутнього суперника атомників все ж скажу.

БК «Селець» щойно переміг у відкритому чемпіонаті Дубровицького району за участі шести команд, де, крім нього, змагалися ще колективи з Дубровиці, Лютинська, Осової, а також представники Рокитного та Рівного. Було проведено два кола, і всі 10 поєдинків виграли сельчани, другою фінішувала команда з Рівного, а замкнули призову трійцю дубровичани.

Як бачимо, суперник у наших хлопців більш ніж гідний і викликає повагу.

Шкільний волейбол у Вараші

І ще про шкільний волейбол, а точніше – міський етап Спартакіади школярів області серед хлопців та дівчат, що був проведений на майданчиках ЗОШ №5.

У хлопців, де змагалося 7 команд (спочатку – групові турніри, а потім стикові поєдинки), турнірна таблиця виглядає наступним чином: переможець – господарі майданчика(п’ята школа – тренер Любов Полюхович), друге місце – ЗОШ №4 і третє місце у школи №1.

У дівчат другий рік поспіль звання кращої команди виборюють волейболістки другої школи (тренери – Віталій Мельник та Надія Куськовець), а призову трійку склали, крім них, представниці шкіл №№4 та 3.

Чемпіони школярської Спартакіади представлятимуть місто на подальших етапах змагань.

Юрій Ковалець.

 

У вас недостатньо прав для коментування.