( 0 Votes )

Варена  з овочами.

Для коропа вагою 2 кг треба взяти: 2 середні буряки, 3 морквини, 2 цибулини, 1 ст. л. олії, сіль, перець.

Рибу почистити, помити, порізати на шматки, посолити-поперчити. Овочі почистити. Буряк порізати пластинками, моркву і цибулю кубиками. Дно каструлі вимостити пластинками буряка. Далі шарами викладати рибу, моркву, цибулю. Налити води, щоб покрила овочі і рибу. Варити на середньому вогні годину у відкритій посудині, потім долити олію і варити ще півгодини. Тоді накрити кришкою каструлю, вимкнути вогонь і залишити на 15 хв.

Бульйон застигає як холодець, тож можна зробити заливне, а можна просто використати як соус або відварити в ньому картоплю.

 

Рибний пиріг.

Відварити 1, 5 скл. рису і промити. Рибу (найкраще, щоб не було багато кісток) нарізати шматочками і обсмажити в олії (в борошні не обкачувати). Цибулю порізати півкільцями та підсмажити.

Для тіста взяти: 60 г дріжджів, 0,5 л води, сіль, борошно скільки візьме. Замісити тісто, доти підійти. Поділити на 2 частини – більшу і меншу. Більшу розкачати по розміру дека, попередньо змащеного олією, і вложити тісто, щоб звисали краї. Зверху виложити рис, розрівняти, на нього рибу, цибулю, поперчити і полити олією (до 100 г). Меншим коржем накрити, краї защипати. Дати підійти, верх змастити олією. Випікати в духовці при температурі 200-250 С до готовності.

 

Риба по-грецьки (пісний варіант) на 3-літрову каструлю.

 В каструлю налити 2-3 ст. л.  олії. Будь-яку свіжу рибу порізати і покласти на дно, зверху шар ???

Кожен шар підсолити. Додати 1 скл. (можна менше) олії. Влити 1 скл. томатного соку або соусу, розведеного з водою. Тушкувати на повільному вогні 1 год.

Риба «Кримська»

1 кг риби нарізати шматочками, збризнути соком лимону. Для соусу: нарізати півкільцями 300 г цибулі і тушкувати разом з головкою подрібненого часнику і неповною склянкою олії, поки цибуля не буде прозора. Додати 1 скл. томатного соку, перець, сіль, лавровий лист. Залити соусом рибу і запікати до готовності. Подавати холодною.

Маринований оселедець.

2  солоних оселедця, 2 цибулини, 1 морква, 3 ст. л. томатного соусу, перець, 1-2 ст. л. оцту.

З оселедця видалити кісточки та порізати на шматочки. Цибулю порізати півкільцями,моркву натерти на тертці. Овочі спасерувати в олії, приправити томатним соусом, оцтом, перцем. Коли маса охолоне, на дно банки кладуть шар овочевої маси, далі шар оселедця  і т.д. Поставити в холодильник  на 5-6 год.

Маринований оселедець – 2.

1 кг замороженого оселедця  розділити на філе і нарізати шматочками. Цибулю нарізати півкільцями. Все перемішати і залити заливкою. Для заливки: 200 г олії (можна менше), 100 г оцту, 1 ст. л. солі, 3 ст.л. цукру, 1 ст. л. томату.  На добу поставити в холодильник.

 

У вас недостатньо прав для коментування.