HomeНаше життяЗустрічі для васІнтерв’ю з директором Рівненської ПАТ "Укрпошта"

Інтерв’ю з директором Рівненської ПАТ "Укрпошта"

( 0 Votes )

 

Питання-відповіді до новопризначеного директора Рівненської дирекції ПАТ «Укрпошта» Обоїста Олега В’ячеславовича.

Вас призначено керівником філії після проведення відкритого відбору? Як вважаєте, чому обрано саме Вас?

Так. Все вірно. В лютому проходив відкритий відбір на позицію Директора Рівненської дирекції. Спостерігаючи за змінами, які відбуваються в Укрпошті в останній час, не зміг стояти осторонь. Думаю, під час відбору було обрано не мене персонально, а моє бачення напрямку розвитку Дирекції, шляхів збільшення доходів завдяки покращенню якості обслуговування клієнтів,  врахування досвіду роботи в компаніях, які стали лідерами у своїх галузях («Київстар» та «Укртелеком»).

Несподівано було дізнатись, що Ви починали кар’єру на радіо. Як цей досвід вплинув на подальший вибір професійної сфери діяльності?

Моя кар’єра почалась у 18 років в одному з хімічних гігантів України ВАТ «Рівне Азот». Перша професія - електромонтер-релейник. Після служби в армії знову повернувся на підприємство, де і працював до того моменту, коли  пройшов відбір на першу Рівненську місцеву ФМ радіостанцію «Радіо Трек» у 2001 році. Саме робота на «Радіо Трек» дозволила розширити кругозір в спілкуванні з людьми під час прямих ефірів та численних інтерв’ю, які брав як у керівників різних підприємств Рівненщини, так і у звичайних людей. Вже працюючи в інших компаніях,  усвідомив, що одне з моїх улюблених висловлювань - «продаж – це мистецтво спілкування» - стало близьким саме завдяки радійному минулому.

Робота на радіо привчила до дисципліни та здатності керувати своїми емоціями і словами. Неважливо, який у тебе настрій до ефіру. Коли вмикаєш мікрофон, - ти повинен випромінювати щирість, доброзичливість і повагу, розуміючи, що сказане тобою «слово» може підбадьорити чи образити людину. Крім того, ти зобов’язаний  ретельно готуватися до кожного ефіру, щоб професійно побудувати і провести розмову з гостями.

Пам’ятаю, улюбленою програмою була вітальна програма «Вечірній Таксофон». Тому що під час ефіру не знав, якою піснею вітатимуть слухачі один одного. Бувало діти вітали батьків піснею а-ля hardrock, або дорослим слухачам дарували пісні з дитячих мультфільмів. Це завжди було цікаво.

А як опинилися у поштовому зв’язку?

У вересні 2016 року, прочитавши про Укрпошту, яка взяла курс на зміни, зрозумів, що хочу стати частиною поштової сім’ї та використати свій досвід для  розбудови та оновлення цієї компанії. Після того, як на сайті Укрпошти з’явилась інформація про проведення відкритого конкурсу, розпочав підготовку до нього. За час підготовки, проаналізувавши великий масив інформації власне про Укрпошту, конкурентів, ринок, на якому працюємо, впевнився, що компанія має велике майбутнє. Необхідно тільки не боятися змін і наполегливо працювати. Для будь-якого менеджера отримати можливість проявити себе в період змін компанії – це професійний виклик, а стати частиною команди, яка здійснює зміни, – круто і відповідально. Так я і опинився в Укрпошті.

Чи планує Укрпошта виходити на ринок з новими продуктами чи послугами?

Не тільки планує. А й активно працює в цьому напрямку. Так, ми пропонуємо клієнтам, які не люблять витрачати час на походи до відділень, оплачувати послуги он-лайн. Мобільний зв'язок, кабельне телебачення, комунальні чи інші послуги відтепер можливо в декілька кліків оплатити на нашому офіційному сайті. Так само на сайті можна легко і оперативно  здійснити переказ коштів з картки на картку.

Для зручності клієнтів ввели інформування про надходження поштових відправлень та грошови хпереказів через мобільний додаток Viber. У кого відсутній цей додаток, надсилаємо СМС-повідомлення.

При необхідності терміново доставити відправлення по Україні, Укрпошта запрошує скористатися сервісом прискореної доставки Укрпошта Експрес. Дана послуга передбачає доставку відправлення в призначений пункт через 24 або 48 годин.

Крім оперативності, Укрпошта Експрес має ще ряд переваг, вигідних для клієнта: тарифи на прискорену доставку в Укрпошті є на 30-40% дешевше, ніж у інших операторів ринку, зручна і зрозуміла градація тарифних зон (в межах України, в межах області та між обласними центрами, в межах обласного центру). Кожен клієнт, скориставшись прайсом на офіційному сайті, може заздалегідь самостійно прорахувати вартість послуги. Пропоновані діапазони маси відправлень від 250 г до 30 кг дозволяють не переплачувати, відправляючи як дрібні, так і великі посилки. У разі зайнятості клієнта і відсутність часу на відвідування відділення, можливі адресна доставка або паркан відправлень. Тобто за фіксовану плату, посилку можна отримати або відправити з будь-якого, зручного для вас, адреси. Також відправлення можуть доставлятися до запитання - на адресу відділення поштового зв'язку або ділянки кур'єрської доставки.

За допомогою Укрпошти Експрес можна відправляти посилки масою до 30 кг з обласних центрів, районних центрів, міст обласного значення та м.Києва в усі населені пункти України.

Також компанія пропонує можливість скористатися послугою середньостроковій доставки за найдешевшими тарифами на ринку - Укрпошта Стандарт.

Якщо клієнтові важливо вибрати найбільш економний і доступний тариф, а пересилається товар не вимагає експрес-доставки, Укрпошта Стандарт доставить відправлення за 3-6 днів за ціною на 20% дешевше, ніж у будь-якого іншого оператора. Тарифи на цю послугу є найдоступнішими на ринку для відправлень до 30 кг.

Таким чином Укрпошта пропонує унікальну можливість вибору прискореної або середньостроковій бюджетної доставки в залежності від потреб клієнта.

Хоча, мушу зауважити,  іноді проблеми полягають не у відсутності в Укрпошті певної послуги, а в недостатній поінформованості клієнтів про її наявність. Так, велика кількість громадян стикаються з проблемами вибору банків для відправлення міжнародних переказів: чи то дітям-студентам за кордон, чи то батькам з-за кордону. Який банк обрати, де знаходяться його відділення, чи надійний він, чи не «лусне» завтра разом з коштами? Проте багато клієнтів навіть не здогадуються, що цю послугу давно і надійно здійснює Укрпошта. Більше того, з нашею мережею відділень навіть у найвіддаленіших населених пунктах та листоношами, які можуть вручити кошти безпосередньо «в руки», відправник може не хвилюватися як, де і яким чином рідні отримуватимуть переказ.   

Як плануєте розвивати Рівненську дирекцію? За рахунок чого підвищувати доходи? На що зробити фокус?

Пріоритетні напрямки роботи – це, звичайно, збільшення доходів та покращення якості обслуговування клієнтів. В нашому бізнесі ці речі нерозривно пов’язані. Якщо не змінюватимемо підходи до роботи з клієнтом, - ризикуємо рано чи пізно вилетіти з ринку.

Тому найперші кроки в Рівненській дирекції пов’язані саме з цими змінами. Зокрема, ми вводимо обов’язкове правило: 2 рази на місяць, не менше 4-х годин, кожен керівник, починаючи від начальника відділу і закінчуючи  директором, повинен попрацювати оператором, листоношею чи в сортувальному центрі. Таким чином, матимемо найшвидший зворотній зв'язок та найактуальніші пропозиції щодо покращення відділень або процесів.

І, звичайно, в пріоритеті - робота з клієнтами, які приходять до відділень Укрпошти. Сподіваюсь, наша команда все робитиме для того, щоб співпраця з нами була приємною та вигідною.

Саме від клієнтів Укрпошти традиційно були нарікання на існування у відділеннях такого анахронізму як обідні перерви. Будуть зміни?

Звичайно, найбільші відділення вже відмовляються від обідніх перерв. На 1 травня близько 500 відділень Укрпошти працюють без обідньої перерви. У Рівненській області таких відділень 32, а у Володимирецькому районі – 2 (ВПЗ Вараш-3, ВПЗ Володимирець). Поступово і впевнено будемо продовжувати цей процес.

Чого б побажали самому собі на новій посаді?

Виправдання сподівань команди. Хоча найбільше бажання – виправдати сподівання наших клієнтів!!!
 

У вас недостатньо прав для коментування.