HomeНаше життяЗустрічі для васОксана Підвишенна: «Аби чогось досягнути, варто вірити у себе»

Оксана Підвишенна: «Аби чогось досягнути, варто вірити у себе»

( 0 Votes )

З Оксаною Підвишенною із Суховолі ми знайомі ще з шкільних років, оскільки навчалися в одному навчальному закладі – Володимирецькому районному колегіумі. Пам'ятаю, вона була вихованою, усміхненою дівчинкою з гарним голосом, активно брала участь у конкурсах, часто виступала на шкільній сцені.

Пізніше Оксана почала співати і на сцені районного будинку культури, брала участь у різноманітних пісенних конкурсах, навіть спробувала себе на «X-факторі».

Нині ця чарівна 19-річна дівчина навчається у Національному університеті «Львівська політехніка» на економічному факультеті. Попри навчання та не зовсім творчу спеціальність, вона ні на мить не полишає улюблене заняття – співати. Нещодавно дівчина стала ще й солісткою українського гурту «Mirami». Тож тепер її можна побачити не лише зрідка у селі, частіше на сцені чи в університеті, а й по телевізору.

Сама ж Оксана запевняє: для того, аби чогось досягнути, варто вірити в себе.

Про кар’єрний ріст і зйомки кліпу – в інтерв’ю зі співачкою.

Оксано, багато хто очікував, що після колегіуму ти підеш у Київський національний університет культури і мистецтв, оскільки дуже багато часу на той момент приділяла музиці. З чим пов'язаний такий «математичний» вибір?

Я ж то вчилася на фізико-математичному профілі. Ще й добре здала ЗНО з математики, тому й обрала економіку. Одне другому не заважає.

Розкажи, як тобі вдалося потрапити у гурт «Mirami»?

Скажу чесно: потрапила у «Mirami» зовсім випадково. Моя подруга побачила в Інстаграмі, що проводиться кастинг у дівочий гурт, і мені запропонувала. Потрібно було вислати на електронну адресу інформацію про себе та свої фото. Я спробувала, хоча й не підозрювала, що все так повернеться. Уже через 2 тижні я прийшла на співбесіду, де заспівала 2 пісні.

А що співала?

«А ти просто кохай» Ірина Пойзен (кавер) та «Bye, Bye, Bye» NSYNC (кавер). Мене послухали, після чого сказали: «Дякуємо, ви вільні, ми вам зателефонуємо». І тоді я зрозуміла, що можу попрощатися з місцем у групі. Проте через деякий час до мене зателефонували і запросили на 2 етап кастингу хореографію. Я дуже переживала, але все пройшло чудово, я їм підійшла.

З тобою у гурті ще двоє дівчат. Хто вони?

Мої колеги і подруги. Це Марія Іваськевич та Яна Чайка. Вони самі зі Львова, також є студентками львівських вузів. Насправді у кожного з нас є свої сильні сторони, і ми чудово доповнюємо один одного.

Відомо, що гурт «Mirami» не новий, він був створений ще у 2010 році. Тоді був період, коли Mirami разом із VovaZiL'vova завоювали чимало прихильників хітом «Сексуальна». Пісня була в усіх на слуху. А вже у 2017 році склад гурту повністю оновлюють. Чому?

Так, це правда. Не знаю, таке часто трапляється. Ми дали гуртові нове дихання. Адже зараз Mirami зовсім інше. Інший стиль та музика. Ми не відстаємо від нових тенденцій у музиці.

Звідки взагалі така назва? Що вона означає?

Цю назву придумали засновники групи (на той час їх ще було четверо). Зараз двоє Андрій Бакун та Олександр Дуда, вони і є нашими продюсерами. Спочатку гурт мав називатися «Miami», але потім передумали на Мірамі, так набагато дзвінкіше звучить. Назва взята з іспанського «mira mi», що в перекладі означає «подивись на мене».

Ваш кліп на пісню «Інстинктивно» нині є досить популярним, у YouTube кількість переглядів сягнула більше 76 тисяч. Нині його можна побачити на музичних каналах, таких, як Music Box UA зокрема? Як ти оцінюєш цю роботу? Чи все задумане вдалося?

– Дійсно, сьогодні наш кліп транслюють на М1, М2 та Music Box UA поряд з іншими відомими українськими та зарубіжними виконавцями. Я вважаю, що ця робота є достойною. Кліп вийшов таким, як ми й хотіли. Тому я задоволена результатом.

Розкажи про зйомки кліпу. Як і де вони відбувалися? Скільки тривали?

Зйомки відбувалися у Києві. Локації було дуже багато: від вуличних графіті до спеціальних студій. Тривали вони майже добу.

Це твої перші зйомки? Наскільки складно працювати перед камерою? Що найтяжче вдавалося?

Це і є мої перші зйомки, але наступні теж не за горами (посміхається). Ми плануємо знімати наступний кліп у вересні. Для мене зйомки пройшли на одному диханні, адже наш режисер Володимир Шурубура дуже детально пояснив, що він від нас хоче, які емоції хоче бачити. Тому ми повністю довірилися професіоналу своєї справи. Найскладнішим було для мене те, що потрібно було міняти багато образів за дуже малий термін. За це також окреме дякую Марії Шурубурі та її помічникам.

Багато хто з зірок до зйомок кліпу готується заздалегідь. Наприклад, Настя Каменських для одного із кліпів значно схудла. Чи доводилось тобі чимось жертвувати?

Так, я теж дуже схудла, як потрапила в групу. Принаймні мені так кажуть знайомі. Адже це потрібно було, щоб гарно виглядати, та й я сама цього хотіла. А тут ще такий стимул з'явився! Тож і зараз не припиняю роботу над собою.

Повернімося до пісні «Інстинктивно». Хто її написав, і хто взагалі пише тексти ваших пісень?

– Пісні пишуть наші продюсери. Зі словами нам можуть допомагати друзі. «Інстинктивно» – теж робота засновників гурту. Пісня є також польською мовою, адже переважна більшість наших концертів нині у Польщі, оскільки поляки нас дуже полюбили ще з часів «Сексуальної».

Сьогодні шоу-бізнес доволі таки аморальний. У більшості кліпів присутні сцени розпусти, оголених жінок, наркотиків, насилля. Ти як співачка як ставишся до цього?

Цікаве питання. Я до того ставлюся нормально, адже кліп – це як кіно, де ти граєш певну роль, де ти можеш бути різною. Це ж не означає, що ти ведеш такий спосіб життя в реальному житті. Хоча насправді всьому має бути межа.

Над чим зараз працюєте?

Зараз ми інтенсивно ходимо на хореографію до Юліанни Дяків – учасниці проекту «Танцюють всі 7». Також готуємося до зйомок кліпу. Працюємо над записами нових треків.

Хто тобі імпонує з зірок шоу-бізнесу?

– У мене немає кумирів. Але імпонують такі зарубіжні зірки, як Byonese, Іmagine Dragons, Serebro. З українських MONATIK, Тіна Кароль та інші.

А з ким особисто знайома?

– Знайома з Павлом Табаковим, Ivanom Navi, пересікалася з Іриною Федишин. Це тільки початок, так що всі знайомства ще попереду.

Шанувальників побільшало?

Значно побільшало. Особливо у соціальній мережі Facebook. Після того, як вийшов кліп, долучалося по 200-300 людей вдень. Всі активно пишуть та хочуть спілкуватися. Я стараюся усім відписати.

Не один раз доводилося чути, що в багатьох контрактах з продюсерами є прописана умова: не афішувати своє особисте життя, аби мати більшу прихильність у представників сильної статі. Як у вас з цим? Чи є якісь особливі умови?

Умови контракту я не маю права розголошувати

Фактично ти почала заробляти сама на себе. Як батьки ставляться до твого вибору? Фінансово ти ще залежиш від рідних?

Моя сім'я дуже позитивно оцінює те, чим я займаюся, і я дуже вдячна їм за це. Фінансово я не залежу від батьків, але впевнена: якщо мені потрібна буде допомога, вони її дадуть.

Які взагалі плани на майбутнє?

– Плани на майбутнє хай будуть при мені. Не потрібно їх розголошувати. Це зайве.

Спілкувалася Ольга ПЕШКО.

Фото з особистого архіву Оксани Підвишенної.

У вас недостатньо прав для коментування.