HomeКультураНеофіційноЖовтневі святкування лозківчан

Жовтневі святкування лозківчан

( 0 Votes )

У ці золоті, теплі, жовтневі дні храмове свято відзначили жителі села Лозки. Зранку в сільську церкву, Святої Параскеви Сербської, зійшлись прихожани села та паломники.

На запрошення настоятеля – ієрея Віктора прибуло шестеро церковних отців із ближніх сіл, а із Заболоття завітав церковний чоловічий хор, який уже не вперше дарує можливість насолодитися своїм співом прихожанам церкви.

Ближче до вечора на односельчан чекала святкова, концертна програма, яка відбулася в шкільному спортзалі. Першими привітали односельчан сільський голова Микола Нечипорук, який відзначив, що в цьому році село відзначає 349 річницю з дня свого заснування, та представник Народного депутата Василя Яніцького - Юрій Антонюк, який вручив грамоти та матеріальне стимулювання кращому вчителю Наталії Головач та керівнику НА фольклорного колективу «Родинонька» Галині Москалик.

У святковій програмі концерту відмітили та нагородили найстаршу жительку села Ганну Сергіївну Мокруху, наймолодшу - дівчинку Кірочку, яка народилася в сім'ї Тетяни та Олександра Ващишиних. Під оплески односельчан запросили найповажнішу подружню пару – Софію Степанівну та Степана Омеляновича Оштуків, які разом у шлюбі прожили – 60! А ще привітали дві пари молодят – Світлану та Петра Оштуків та Анастасію та Ігоря Решетицьких. Нагородили багатодітну сім'ю Людмилу та Ярослава Бабичів. У номінації «Фахівець своєї справи» відзначили сільського фельдшера – Людмилу Гаврилюк, яка уже більше 35–ти років піклується нашим здоров'ям. А ще у списку відзначених була футбольна команда СК «Колос», тренер Микола Дукач.

Не забули на святі і про учасників АТО та воїнів Операції Об’єднаних Сил, які проживають на території сільської ради. Це рідні брати Юрій та Олександр Дембовські, Яна Столяр (Полуйко) які і в даний час знаходяться на Сході. Це Роман Мазлай, який отримав інвалідність, внаслідок поранення під Мар’їнкою, Дмитро Вознюк, Сергій Вознюк, Іван Свідрик, Іван Рижко, Валерій Годунок, Василь Яковецький. Ми вдячні вам, дорогі наші, що не злякались, не схибили, а мужньо пішли на захист рідної землі.

Майже дві години тривала концертна програма в якій взяли участь НА фольклорний колектив «Родинонька», ансамбль народної музики з Городця, вокальний дует у складі Марії Дукач та Вікторії Полуйко «Дві долі», солісти – вокалісти Оля Мирончук та Софія Лебедюк та Жолудський музикант - Саша.

Організатори дякують за підтримку спонсорам - підприємцям Івану Підлісному, Вячеславу Стрижеусу та Дмитру Сергійчуку. А на завершення свята розділили святковий коровай. Тож дай Боже за рік діждати, а на той рік будемо ювілей відзначати!

 


Марія Дукач – методист РБК.

 

У вас недостатньо прав для коментування.