HomeНовиниМНС повідомляєЗа одну ніч дві пожежі

За одну ніч дві пожежі

( 0 Votes )


Двічі доводилося рятувальникам Володимирецького району виїжджати на пожежі в ніч з 3 на 4 листопада.

А з початку 2012 року у Володимирецькому районі вже виникло 84 пожежі (проти 67 у 2011 році), якими підприємствам та окремим громадянам нанесені прямі матеріальні збитки на суму 1 млн. 179 тис. 702 грн. та побічні – на суму 1 млн. 994 тис. 055 грн. Кожні 3,5 днів цього року в районі виникала пожежа, кожних 3 місяці гинула людина. 77 пожеж сталося в житлових та надвірних будівлях громадян, що становить 92% від загальної кількості пожеж.

         Так, 3 листопада о 22:34 надійшло повідомлення про пожежу в селі Новосілки. Горіла господарська будівля з сіном в приватному господарстві місцевої мешканки. До місця виклику відразу було направлено черговий караул 16-ої державної пожежно-рятувальної частини смт Володимирець. Враховуючи значну віддаленість даного населеного пункту від місця дислокації пожежно-рятувального підрозділу (а це понад 30 км.), вогнеборці добиралися до місця пожежі більше години. Відтак вогонь встиг повністю охопити дерев’яну господарську будівлю. На щастя, жертв вдалося уникнути, а полум’ю не дали поширитися на інші будівлі. Відтак пожежею повністю знищено господарську будівлю.

 


 4 листопада о 3:15 надійшло повідомлення про пожежу в с.Лозки. На цей раз горів стіг соломи. Для ліквідації пожежі виїжджав черговий караул 4-ого державного пожежно-рятувального поста смт Рафалівка.

В обох випадках за попередніми даними причинами пожеж стало необережне поводження з вогнем. Хоча остаточні причини та суми збитків наразі встановлюють фахівці Держтехногенбепеки.

З початку 2012 року у Володимирецькому районі вже виникло 84 пожежі (проти 67 у 2011 році), якими підприємствам та окремим громадянам нанесені прямі матеріальні збитки на суму 1 млн. 179 тис. 702 грн. та побічні – на суму 1 млн. 994 тис. 055 грн. Кожні 3,5 днів цього року в районі виникала пожежа, кожних 3 місяці гинула людина. 77 пожеж сталося в житлових та надвірних будівлях громадян, що становить 92% від загальної кількості пожеж.

Шановні жителі краю! Пожежа ніколи не зважає ні на сезон, ні на об’єктивні обставини. Вогонь завжди приходить туди, де господарює халатність, безвідповідальність, байдужість. Багаторічний аналіз дає підставу стверджувати, що суб’єктивний, так званий людський фактор – головна причина мало не кожної пожежі. Про небезпеку пожеж знають нібито всі, проте всю серйозність “простих істин” усвідомлюють, коли, на жаль, буває пізно. Тому й ставлення до закликів пожежної охорони бути обережним у поводженні з вогнем часто зневажливе. Помилкова впевненість в особистій безпеці присипляє пильність, призводить до ігнорування елементарних правил пожежної безпеки. При такому ставленні і до лиха недалеко. Вогнева стихія безжалісна, вона знищує все на своєму шляху: чи будинок, споруда чи людське життя.

 

Служба цивільного захисту Володимирецького району закликає Вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. В тому ж разі, коли пожежа виникла, негайно телефонуйте в службу порятунку МНС за номером «101»!

 


Андрій МУРАВИНЕЦЬ,

начальник караулу Володимирецької ДПРЧ-16


 

 


 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.