HomeНовиниКрайові новиниНовини Зарічненщини від 23 листопада

Новини Зарічненщини від 23 листопада

( 0 Votes )

Тамара Алексіюк, головний редактор газети Пишаймося земляком

Нещодавно на Івано-Франківщині, на базі гірськолижного курорту»Буковель», проходили змагання з гирьового спорту на Кубок України, у яких приймав участь і наш земляк з с. Прикладники Дмитро Воробей. Він посів 1-ше місце у поштовху гир довгим циклом у ваговій категорії до 73 кг і здобув право представляти збірну команду України з гирьового спорту на Чемпіонаті світу, що проходив у Росії, м. Тюмень, з 20 по 24 листопада.

Зустріч без протоколу

До професійного свята – Дня місцевого самоврядування, яке відзначається 7 грудня, ще час є, але деякі заходи вже проводяться. Цікаво було зустрітися  в Зарічному на другій спортивній  Спартакіаді працівникам органів місцевого самоврядування. Адже склад команди на змаганнях був виключно із працівників апаратів сільрад, допускалася участь у команді двох сільських депутатів. Максимальна кількість учасників – 7 осіб. Отож, змінивши ділові костюми і краватки на кросівки і спортивну форму, сільські голови, секретарі сільрад та їхні працівники спробували себе в іншому амплуа. Змагалися команди сільрад в п»яти видах: шашки, шахи, настільний теніс, гирьовий спорт ( чоловіки), волейбол ( об»єднані команди). Згадавши хто молодість, хто шкільні чи студентські роки, представники громад у спортивному азарті здобували собі переможні або програшні очка. У підсумку, перше місце виборола команда Сенчицької сільради, друге – Кухченська сільська рада, третє – Серницька сільрада.     

День подяки

Проведення урочистого святкового богослужіння – Дня подяки Богові за зібраний урожай у громадах Християн Віри Євангельської (п»ятидесятників) – традиційне свято. Нещодавно його проводили у с,Радове.  Святково прикрашена зала у Будинку молитви, читалися вірші, виконувалися пісні на подяку Богу за все, що він послав, за зібраний урожай. Звучали проповіді просвітера та проповідників. Всі присутні,  в щирих молитвах, щирим словом дякували Богу.

Відпочинок для душі

 У Серниках, недільного дня, жителі села мали можливість побувати на чудовому концерті. Виїзні виступи працівників  районного Будинку культури подобаються всім глядачам – у якому б селі артисти не виступали. Українська пісня, то мелодійно журлива, то грайливо весела, - завжди до душі. А високий рівень виконання артистів районного Будинку культури, з першої і до останньої ноти, тримає в щемному полоні глядача.

Москва вітала

Зарічненський район багатий пісенними талантами. Особливо цінують шанувальники фольклорні пісні у виконанні народних аматорських колективів. Свого часу зірковими були колективи із с. Комори, с. Сенчиці, с. Старі Коні. Та роки невблаганні. Але й досі залишається яскравою зіркою фольклору 77-річна  Данія Чекун із с. Старі Коні. Саме вона,  нині Заслужений працівник культури України, була в числі тих, хто представляв  Україну в Москві на фольклорному Міжнародному фестивалі «Покоління». Данія Никифорівна 25 років тому  двічі виступала на Кремлівській сцені. І як їй було приємно, що через такий плин часу,  знайшлися ті, хто пам»ятав її і впізнав по голосу, по піснях. Серед шквалу емоцій, зарічненська берегиня народної пісні винесла зі своєї нинішньої поїздки в Москву ще одну  незаперечну істину – там дуже люблять українську пісню.

Будують спортзал

Зарічненська гімназія – один із тих навчальних закладів нового типу, збудованих за сучасними технологіями. Наразі триває зведення сучасного спортзалу, що, згідно проекту, входить в один  об»єкт разом  із гімназією. Роботи ведуться виконавцем «Рівнеагроспецмонтаж». Будівельники працюють в посиленому робочому режимі, оскільки визначено дату здачі об»єкта – 1 січня 2014р. Як передбачається проектом , такого спортзалу в області поки що немає – європейські стандарти, сучасні матеріали і сучасні будівельні технології – все це, в поєднанні, має дати спортивну споруду теперішнього дня. Відрадно, що місцем її знаходження буде Зарічненський район, північний район області, віддалений від обласного центру м.Рівне майже на 200 кілометрів.     

Рубрику новин по Зарічненському району веде Тамара Алексіюк, головний редактор газети "Полісся".

 

У вас недостатньо прав для коментування.