HomeНовиниДСНС повідомляєКількість пожеж на Володимиречині за серпень зросла втричі

Кількість пожеж на Володимиречині за серпень зросла втричі

( 0 Votes )

З початку 2013 року у Володимирецькому районі зареєстровано 51 пожежу. За аналогічний період 2012 року виникло 69 пожеж. Це на 26% менше. Але викликає занепокоєння те, що за серпень місяць сталося 16 пожеж, це при тому, що середній показник за 7 місяців 2013 року становив лише 5 пожеж. Тобто в цьому місяці цей показник перевищено більш ніж втричі. І це при тому, що місяць ще не закінчився.

Вогнем з початку року знищено, або пошкоджено 14 житлових будинків, 32 господарських та допоміжних будівель. Не зважаючи на зусилля пожежно-рятувальної служби не обійшлося й без людських жертв. За вказаний період на пожежах загинуло троє громадян та одна отримала травми.

Зокрема 18 серпня десь об 15:00 на автодорозі поблизу с.Воронки на ходу загорівся автомобіль ВАЗ-2106. Чоловік, який був за кермом відразу зупинився і спробував загасити вогонь,який вирвався з-під капота, проте спроби були марні. Вже за кілька хвилин автівка вигоріла повністю. Як пізніше було встановлено, причиною загоряння стала несправність в паливній системі автомобіля.

20 серпня десь об 15:30 за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу в селі Берестівка. Горіла дерев’яна господарська споруда, крита шифером. Зі слів свідків було встановлено, що на момент виявлення загоряння, вогонь на стільки «розгулявся», що господарі навіть не змогли випустити з хліва худобу. Рятувальники по прибуттю оперативно загасили пожежу, не давши їй поширитися на поряд розташовані будівлі. Проте вогонь все ж знищив дерев’яну господарську споруду, кобилу та свиней, які були в ній та близько 4 тон сіна та соломи. Ймовірна причина пожежі – коротке замикання електропроводки.

Вночі з 21 на 22 серпня відразу сталося 2 пожежі. Перша виникла десь о першій годині ночі в селі Більська Воля. Горів дерев’яний житловий будинок, критий шифером. На місце події було направлено місцеву пожежну команду. Доки пожежу вдалося загасити, вогонь встиг знищити дах та перекриття будинку. Наразі всі обставини даної пожежі з’ясовує слідчо-оперативна група міліції та фахівців Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Цієї ж ночі о 01:40 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в селі Малий Жолудськ. Горів також дерев’яний житловий будинок, критий шифером. На ліквідацію пожежі виїжджав пожежно-рятувальний підрозділ смт.Рафалівка. Завдяки оперативним діям вогнеборців від повного знищення будинок вдалося врятувати. Вогонь встиг знищити лише покрівлю. Зі слів господарів перед пожежею вони чули грім, та бачили блискавицю. Одна з блискавок з тріском вдарила в дах будинку, спричинивши займання. Відтак причиною пожежі став розряд блискавки.

У зв’язку з стрімким збільшенням кількості пожеж в районі, рятувальники звертаються до громадян суворо дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки та дбати про належний протипожежний стан власних помешкань, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. Пам’ятайте, що власна безпека, життя та здоров’я Ваших близьких цілком залежить від Вас!

В тому ж разі, коли пожежа виникла, не втрачаючи ні секунди, негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101» !


Наслідки пожежі в Берестівці
Наслідки пожежі в Берестівці
 
Наслідки пожежі в М.Жолудськ

Андрій Муравинець

Начальник ДПРЧ-16 ГУ ДСНС України

у Рівненській області

ст. лейтенант служби цивільного захисту

 

У вас недостатньо прав для коментування.