HomeНовиниДСНС повідомляєПожежа у В.Цепцевичах

Пожежа у В.Цепцевичах

( 0 Votes )

З початку 2014 року на території Володимирецького району зареєстровано 15 пожеж, проти 8 за аналогічний період 2013 року, що на 87,5% більше. Збитки складають близько 135 тис. грн. Вогнем з початку року знищено, або пошкоджено 6 житлових будинків, 9 господарських та допоміжних будівлі. В середньому цьогоріч у Володимирецькому районі кожного тижня траплялося 2 пожежі.

Однією з основних причин виникнення пожеж, згідно статистики є несправність електропроводки та електрообладнання. У 2013 році із 75 зареєстрованих пожеж третина виникла саме через коротке замикання в електромережі.

Зокрема, 18 лютого об 12:53 до Служби порятунку за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу в селі Великі Цепцевичі. Горіла цегляна господарська споруда з гаражем крита резиновим шифером. Туди відразу було направлено місцеву пожежну команду та черговий караул вогнеборців з райцентру. Враховуючи віддаленість даного населеного пункту, а це понад 30 км. та якість місцевих доріг, цю відстань рятувальники долали близько 25 хвилин. На щастя саме завдяки наявності в даному населеному пункті своєї місцевої пожежної команди вдалося запобігти поширенню вогню на поряд розташовані інші господарські будівлі та житловий будинок. Адже вогонь за лічені хвилини швидко поширився по сухому сіну на горищі та повністю охопив дах будівлі. Не байдужими були і сусіди погорільців, які брали активну участь у гасінні пожежі та рятували майно з палаючої споруди. Крім того вогонь встиг поширитися і на автомобіль Ауді А 80, який знаходився в гаражі. Проте від повного знищення його вдалося врятувати, відбуксирувавши на безпечну відстань та загасивши полум’я. До того, як пожежу вдалося остаточно ліквідувати, вогонь знищив покрівлю, перекриття господарської будівлі, майно, яке було в гаражі, частково пошкоджено полум’ям скутер. Загиблих та травмованих внаслідок пожежі немає.

Ймовірна причина виникнення пожежі – несправність електропроводки та електрообладнання, що призвело до коротке замикання в електромережі.

Рятувальники Держслужби з НС закликають громадян: щоб попередити виникнення пожежі через електричні причини необхідно: довіряти монтаж і ремонт електромережі й електрообладнання тільки фахівцям. Для захисту електромережі від перепадів напруги застосовувати автоматичні запобіжники й калібровані плавкі вставки лише заводського виготовлення. Вмикати електроприлади тільки при допомозі штепсельних з’єднань. Перед тим, як вийти з приміщення, треба повимикати все електрообладнання з розеток. Намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі значної потужності.

Якщо всі громадяни будуть дотримуватись цих норм і правил, кількість пожеж та надзвичайних ситуацій значно зменшиться, а відтак зменшиться кількість жертв і втрат, яким можна запобігти. Хотілося б вірити: більшість громадян так і робитимуть – з повагою ставитимуться як до власного життя і майна, так і до своїх сусідів.

В тому ж разі коли пожежа виникли, не втрачаючи ні секунди, телефонуйте в Службу порятунку за номером «101» !

 

Пожежа у В.Цепцевичах

 

 

Пожежа у В.Цепцевичах

 

 

Пожежа у В.Цепцевичах

 

Начальник РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

ст. лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.