HomeНовиниДСНС повідомляєНа Володимиреччині від удару блискавки загинула жінка

На Володимиреччині від удару блискавки загинула жінка

( 0 Votes )

Як стало відомо трагедія сталася 5 серпня поблизу села Мульчиці у Володимирецькому районі.

Близько 18:00, 55-річна місцева жителька, стала жертвою стихії. Блискавка уразила жінку, коли вона випасала худобу на лугу біля річки Стир. Удар грозового розряду виявився для неї смертельним. Факт смерті було констатовано фельдшером сільського ФАПу.

Це перший у цьому році випадок загибелі людини від удару блискавки на Володимиреччині.

Хоча статистика і говорить нам, що загибель від удару блискавки трапляється вкрай рідко, не можна недооцінювати цю небезпеку.

Пам’ятайте: якщо гроза застала вас у полі чи в лісі не ховайтеся під деревами, особливо поодинокими. Найнебезпечнішими є дуб, тополя, всі хвойні (сильна коренева система дістає до водоносних шарів ґрунту). Дуже рідко блискавка влучає у вербу і клен. Негайно вимкніть свій мобільний телефон, тому що він шукатиме базову станцію, а це електричний розряд. Позбудьтеся всіх металевих предметів, які є на вас чи при вас (браслети, годинники, ланцюжки, сережки, лопати, сокири, ножі), і покладіть усе подалі від себе. Якщо відпочиваєте компанією, не скупчуйтеся в укритті разом, а ховайтеся поодинці, бо розряд, як відомо, перебігає через контакт людських тіл. Заборонено під час грози зупинятися на узліссі; бігати і метушитися; пересуватися щільною групою; перебувати в мокрому одязі; перебувати біля багаття.

Пам'ятайте, що розряд може бути небезпечний у радіусі 30 м від місяця удару блискавки.

Утримуйтеся від дзвінків по телефону, але якщо вже біда змусила викликати "швидку допомогу", чи пожежно-рятувальну службу, то зробіть це одразу ж після чергового розряду грози, швидко використавши невеличку паузу .

Виконуючи ці прості правила ви не поповните список сумної статистика загибелі від смертельного розряду блискавки.

Начальник РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

Андрій Муравинець

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.