HomeНовиниДСНС повідомляєЗустрінемо Новий рік безпечно!

Зустрінемо Новий рік безпечно!

( 0 Votes )

На порозі вже новорічні та різдвяні свята, які принесуть радість і позитивні емоції від спілкування з близькими людьми.

Щоб наслідки від пожежі нікому не затьмарили свята, рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій нагадують основні протипожежні вимоги, яких слід неухильно дотримуватися. У першу чергу, ці правила розповсюджуються на новорічні ялинки, ялинкові прикраси та інші вироби, які використовуються під час святкування Нового Року і Різдва.

Пожежній безпеці ялинки слід приділити особливу увагу. Адже Новий рік - це свічки, хлопавки й бенгальські вогні, а ялинки, на жаль, дуже добре горять. При цьому штучні ще й виділяють отруйні речовини, швидко плавляться й "розтікаються". Щоб ялинка приносила тільки радість, встановлювати її треба на стійкій основі, подалі від опалювальних приладів і джерел відкритого вогню - камінів, газових плит. На ялинку не можна встановлювати свічки  та бенгальські вогні, особливо у поєднанні з ватним "снігом" і паперовими іграшками.

У кімнаті, де стоїть ялинка, малята повинні перебувати тільки під наглядом дорослих. Для дитячої безпеки ялинку краще нарядити легкими прикрасами, які не б'ються (бантами, шишками, кульками зі склопластику й т.п.).

Слід дотримуватися і правил електробезпеки. Для прикраси ялинки не можна використовувати несправжні й несертифіковані електричні вироби. Ілюмінація повинна бути виконана з дотриманням правил розміщення електроустановок; у випадку використання електричної освітлювальної мережі без понижувального трансформатора на ялинці можуть застосовуватися гірлянди тільки з послідовним включенням лампочок напругою до 12V, потужність лампочок не повинна перевищувати 25 Вт; електропроводка до лампочок ялинкової ілюмінації повинна бути виконана гнучкими проводами з мідними жилами. Підключення гірлянд до мережі повинно виконуватися тільки за допомогою штепсельних з'єднань. При виявленні несправності в ілюмінації - нагрівання проводів, миготіння лампочок, іскріння - вона повинна бути терміново відключена.

Слід бути особливо обережними під час користування різноманітними піротехнічними виробами. Купувати їх необхідно виключно в спеціалізованих місцях. Перед використанням слід детально вивчити інструкцію та правила користування. Ні  в якому разі не дозволяйте дітям гратися з ними. Не запускайте феєрверки поблизу житлових будинків та господарських споруд.

Пам’ятайте, що лише при дотриманні цих правил Ви зможете подарувати безпечне свято собі та своїй родині!

Андрій Муравинець

Начальник РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.