HomeНовиниДСНС повідомляєВід знищення пожежею врятовано житловий будинок в с. Озеро

Від знищення пожежею врятовано житловий будинок в с. Озеро

( 0 Votes )

12 липня о 05:12 до Служби порятунку за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу в селі Озеро, Володимирецького району.

За вказаною адресою було негайно направлено черговий караул 11-ої державної пожежно-рятувальної частини з смт.Володимирець.

По прибуттю на місце події, а це менш ніж за 20 хв., рятувальники з’ясували, що пожежа виникла в одній з кімнат житлового цегляного будинку, розмірами 11х8м., критого шифером. Всі кімнати будинку, а також горище було заповнене густим чорним димом. Не втрачаючи дорогоцінний час рятувальники швидко провели оперативне розгортання та в апаратах захисту органів дихання та зору подали на гасіння пожежі водяний ствол. Завдяки оперативним та тактично правильним діям пожежу об 05:37 вдалося локалізувати, не допустивши поширення пожежі на покрівлю та на інші кімнати будинку. Повністю пожежу вогнеборці ліквідували об 07:00. Щоб не допустити повторного загоряння від тліючих меблів, їх було винесено на двір та залито водою. Внаслідок пожежі пошкоджено дві житлові кімнати та перекриття на загальній площі близько 32 м.кв., знищено два пластикових вікна, меблі, домашні речі.

Як стало відомо пожежу виявили сусіди, оскільки власника цієї ночі в будинку не було. Відтак, на щастя ні загиблих ні травмованих внаслідок пожежі немає. Слід відзначити, що якби не пильність сусідів, які виявили пожежу та приступили до гасіння пожежі до прибуття рятувальників, вогонь міг би завдати більших збитків, поширившись на інші житлові кімнати та покрівлю будинку.

Обставини події та остаточну причину виникнення пожежі наразі з’ясовують фахівці.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре закликають мешканців краю дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки в побуті, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. В тому ж разі, коли пожежа виникла, негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»!

 

 

 

Начальник Володимирецького РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

А.Муравинець

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.