HomeНовиниДСНС повідомляєВ селі Нетреба пожежа ледь не знищила господарство (+фото)

В селі Нетреба пожежа ледь не знищила господарство (+фото)

( 0 Votes )

11 листопада об 02 год. 39 хв. за номером 101 до пожежно-рятувальної служби надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві в селі Нетреба, Володимирецького району.

На місце події відразу було направлено черговий караул рятувальників 11-ої державної пожежно-рятувальної частини з райцентру та місцеву пожежну команду (МПК) з с.В.Цепцевичі.

Першою до місця виклику прибула пожежна автоцистерна МПК, яка відразу й приступила до гасіння. Проте через щільну забудову вогонь, який вже встиг набрати сили, невпинно поширювався. Адже всі споруди були розміщені впритул одна до одної. Згодом, подолавши 25 км. дороги, прибули і рятувальники, які провівши бойове розгортання також подали на гасіння водяний ствол. Насамперед воду подавали на локалізацію, тобто щоб припинити поширення вогню по горючому навантаженню. Активну допомогу в гасінні надавали й місцеві жителі. Спільними силами пожежу приборкали, не давши їй перекинутися ще й на житловий будинок. На ранок же вогонь повністю вдалося загасити. Проте до цього часу він вже встиг зробити свою «чорну справу» та завдати збитків власникам. Внаслідок пожежі було знищено дерев’яну дровітню разом з дровами в ній, покрівлю та перекриття двох цегляних господарських будівель, орієнтовно 12 тон сіна та соломи, 1 т. зерна, електроінструменти, картоплекопач, колеса та запчастини до трактора, майно. Як з’ясувалося згодом в одній із споруд були два газові балони, які на щастя не вибухнули. Житловий будинок, який розміщувався всього за 5 метрів від пожежі вдалося врятувати. Також від пожежі було врятовано частину однієї з господарських споруд.

Всього для ліквідації пожежі було залучено 2 одиниці пожежної техніки, 6 чоловік особового складу рятувальників та місцевої пожежної команди с.В.Цепцевичі.

Наразі всі подробиці даної події та обсяги збитків встановлюється фахівцями.

У зв’язку із збільшенням кількості пожеж в районі, рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре застерігають громадян суворо дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки, та дбати про належний протипожежний стан власних господарств, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню.

В тому ж разі, коли пожежа виникла, не гаючи часу негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»!

 

 

 


 

Начальник Володимирецького РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

А. Муравинець

 

У вас недостатньо прав для коментування.