HomeНовиниДСНС повідомляєРятувальники ліквідували пожежі у Володимирці та Городці (+фото)

Рятувальники ліквідували пожежі у Володимирці та Городці (+фото)

( 0 Votes )

3 серпня о 3:50 за номером 101 до пожежно-рятувальної служби надійшло повідомлення про пожежу в одному з приватних господарств райцентру.

До місця події відразу було направлено черговий караул бійців 11-ої державної пожежно-рятувальної частини.

Прибувши до місця пожежі рятувальниками було з’ясовано що горить покрівля господарської споруди та одне з його приміщень. Враховуючи щільну забудову, оскільки за кілька метрів від місця пожежі знаходилася літня кухня та житловий будинок, а також загрозу поширення вогню на інші приміщення споруди, де крім майна зберігалися каністри з пальним та пропановий балон, керівником гасіння пожежі відразу було прийняте рішення про додаткове залучення на ліквідацію пожежі резервного караулу підрозділу. Водночас рятувальники, швидко провівши бойове розгортання, відразу подали на гасіння водяний ствол. Враховуючи реальну загрозу вибуху, на що вказав один із сусідів, який знав де може бути газовий балон, рятувальники насамперед подали воду, щоб відбити вогонь від даного приміщення та, охолодивши балон водою, віднесли його на безпечну відстань. Завдяки оперативним діям вогнеборців вдалося також запобігти поширення вогню на приміщення, де зберігався мотоблок, каністри з пальним та інше господарське майно та відповідно врятувати його від знищення. Повністю ліквідували пожежу о 6:30. До того часу вогонь встиг знищити покрівлю та перекриття господарської споруди, орієнтовно 0,5т. соломи, 5 м.куб. дров, частково знищено частково пошкоджено речі домашнього та господарського вжитку.

Для ліквідації пожежі було залучено дві одиниці пожежної техніки та шість рятувальників.

Наразі всі обставини виникнення даної події, обсяги збитків та причина пожежі встановлюються фахівцями.

 

 


 

Вогнеборці ліквідовували пожежу, яка поширилася відразу на два приватних господарства

6 серпня о 14 год. 11 хв. до пожежно-рятувальної служби за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу в селі Городець, Володимирецького району. До місця події відразу було направлено черговий караул бійців 11-ої державної пожежно-рятувальної частини з смт.Володимирець та місцеву пожежну команду с.Городець. Першими до місця пожежі прибули місцеві вогнеборці, які дислокуються в даному населеному пункті, а рятувальникам до місця події довелося долати відстань у понад 25 км.

Як з’ясувалося пожежа, яка виникла в одному приватному господарстві поширилася на сусіднє. До того, як вогонь вдалося приборкати «червоний півень» встиг наробити біди, внаслідок чого в одному господарстві було знищено брок із сіном загальною вагою близько 5т., 7 м.куб пиломатеріалів, а в другому – пошкоджено перекриття і дах господарчої споруди, орієнтовно 4т. сіна та 20 м.куб. дров.  

Наразі всі обставини даної подій, причину пожежі та обсяги збитків з’ясовують фахівці.

У зв’язку із збільшенням кількості пожеж рятувальники закликають громадян дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки та ще змалку роз’яснювати їх своїм дітям. Лише це може вберегти вас від нестримної сили пожежі, яка може знищити не лише роками нажите майно, будівлі, транспорт, тощо, а й життя та здоров’я, як ваше, так і ваших близьких. В тому ж разі коли біда вже сталася, не гаючи ні секунди, телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

 

 

 

Начальник Володимирецького РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

А. Муравинець

 
 

У вас недостатньо прав для коментування.