HomeНовиниДСНС повідомляєПіротехніки знешкодили авіабомбу поблизу с. Малий Жолудськ (+ фото)

Піротехніки знешкодили авіабомбу поблизу с. Малий Жолудськ (+ фото)

( 0 Votes )

Піротехніки ДСНС успішно знешкодили авіаційну бомбу часів Другої світової війни, яку було виявлено поблизу с. Малий Жолудськ

21 вересня за номером 101 до пожежно-рятувальної служби району надійшло повідомлення про те, що поблизу села Малий Жолудськ, Володимирецького району, в урочищі «Городище» було виявлено металевий предмет ззовні схожий на авіаційну бомбу часів ІІ світової війни.

 По прибуттю до місця події рятувальники, провівши ідентифікацію, встановили, що це вибухонебезпечний предмет (ВНП), а саме авіаційна бомба часів ІІ світової війни SC 50. Застарілий боєприпаси ніс реальну загрозу, адже місце, де його виявили знаходилося за 150 м. від залізничної колії «Сарни-Ковель», а радіус ураження при можливому детонуванні становив би більше 300 метрів. Місце виявлення небезпечної знахідки було негайно взято під охорону працівниками поліції. На місце події було викликано групу піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій. По прибуттю, піротехніки негайно приступили до виконання бойового завдання, адже бомба перебувала у вкрай незадовільному стані, була дуже небезпечна і при неправильному поводженні могла будь-якої миті здетонувати. Дотримуючись необхідних мір безпеки, знайдений боєприпас сапери успішно знешкодили.


Слід додати, що подібні знахідки на Рівненщині не рідкість. Лише цього місяця сапери ДСНС виїжджали на розмінування застарілих боєприпасів часів І та ІІ світових війн у Сарненський, Рівненський, Рокитнівський, Радивилівський райони. Загалом з початку вересня місяця було знешкоджено більше десятка вибухонебезпечних предметів.

Шановні громадяни! Пам’ятайте: в разі виявлення підозрілого предмету, схожого на боєприпас, необхідно негайно сповістити про це найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську раду, дільничного офіцера поліції, або ж пожежно-рятувальну службу ДСНС за телефоном «101».

При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати його до рук, наносити по ньому удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати у вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати як металобрухт.

Пам’ятайте, що краще попередити біду, ніж ліквідовувати її наслідки.

Начальник Володимирецького РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

А. Муравинець

 

У вас недостатньо прав для коментування.