HomeНовиниДСНС повідомляєУ Великих Телковичах через пожежу родина залишилася без даху над головою (+фото)

У Великих Телковичах через пожежу родина залишилася без даху над головою (+фото)

( 0 Votes )

22 грудня об 03:04 год. за номером 101 до пожежно-рятувальної служби надійшло повідомлення про пожежу в селі Великі Телковичі, Володимирецького району.  До місця події відразу було направлено черговий караул рятувальників 11-ої державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

Враховуючи значну відстань до місця виклику, а це понад 30 км. та вкрай незадовільний стан доріг, рятувальникам для її подолання знадобилося понад годину часу.

Горів житловий будинок, частково дерев’яний частково блочний, критий шифером, розмірами 10х8м. До прибуття рятувальників до гасіння пожежі долучилися місцеві жителі, які з допомогою мотопомпи забезпечили подачу води. Проте, враховуючи нічний час доби, для організації гасіння селянам знадобився час, впродовж якого вогонь стрімко поширювався та швидко охопив весь будинок. Ліквідувати ж пожежу вдалося лише о 8:00 год. До цього часу вогонь повністю знищив весь будинок та майно в ньому.

Як згодом стало відомо, пожежу вночі виявила дружина власника, яка й стала будити чоловіка та дітей, щоб рятуватися. Оскільки шлях через двері вже був «відрізаний» густим димом, з будинку довелося вибиратися через вікно. Жінка з двома дітьми відразу вибралися на зовню, а семирічна дівчинка в паніці побігла до дверей, де був вихід, де в коридорі загубилася в густому диму. Батько відразу побіг її шукати, і поки рятував її з палаючого будинку, отримав тяжкі опіки. Сама дитина теж отримала опіки проте на щастя легкі. Лікар з місцевої амбулаторії, який також прибув до місця пожежі негайно надав їм першу медичну допомогу. Потерпілих відразу повезли на зустріч бригаді екстреної медичної допомоги, які вже мчали за викликом. У Володимирецькій центральній районній лікарні, куди їх госпіталізували, їм було поставлено діагноз: у 35-річного батька – термічні опіки спини, голови, верхніх і нижніх кінцівок та тулуба, загальна площа опіків 50 %, стан тяжкий, 7-річній дівчинці – термічні опіки легкого ступеню ураження обох колін і передпліч. Наразі вирішується питання щодо транспортування чоловіка в обласну лікарню.

Враховуючи те, що у вогні згоріло все майно родини та всі заожадження і самі вони залишилися без даху над головою, а лікування буде вимагати значних коштів, закликаємо всіх небайдужих відгукнутися на чужу біду та надати посильну допомогу.

На даний час на заклик допомогти відгукнувся Володимирецький районний осередок Червоного Хреста України. Через батька потерпілого родині було надано посильну допомогу у вигляді памперсів, дитячих речей, теплого одягу, постіль, подушки, ковдри. Проте звісно цього недостатньо, тому не будьмо байдужими, сім’я потребує допомоги, як в речах першої необхідності, одягу, засобах гігієни, так і в будівельних матеріалах, а також коштами на лікування та реабілітацію.

Всі бажаючі надати допомогу можуть звертатися до районного осередку Товариства Червоного Хреста України, контактна особа: Давидюк Галина Іванівна, тел. 068 039 36 59.

Або ж через батька потерпілого, Ляшука Петра Яковича 098 244 21 12.

Рятувальники вже не один рік піднімають питання створення місцевої пожежної команди в даному населеному пункті, адже майже завжди при виникненні пожежі власники господарств, де вони виникають, несуть значні збитки, адже професійні рятувальники просто не в змозі оперативно реагувати на виклики, коли відстань до пожежі становить понад 30 км. В таких випадках існування в сільській місцевості своєї місцевої пожежної команди дає можливість оперативно реагувати на пожежі і ліквідовувати їх на ранніх стадіях виникнення. В таких випадках збитки в рази менші і крім цього вдасться уникнути жертв.

Жителі тих населених пунктів Володимиреччини, де є свої місцеві пожежні команди вже не один рік переконуються в їх ефективності. Адже лише цього року ними спільно з рятувальниками ДСНС ліквідовано 19 пожеж у житловому секторі, врятовано 24 будівлі та споруди, 2 одиниці техніки, та майна на загальну суму понад 1 млн грн.

Відтак органам місцевого самоврядування слід серйозно задуматися над необхідністю їх створення в тих населених пунктах, які значно віддалені від місць дислокації підрозділів ДСНС, а громадам потрібно активно долучатися до вирішення даного питання, адже лише спільними зусиллями ми можемо цього досягнути та забезпечити безпеку громадян і захист населення від пожеж та інших надзвичайних ситуацій.

 

Андрій Муравинець

Начальник Володимирецького РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

 

У вас недостатньо прав для коментування.