HomeНовиниДСНС повідомляєПоблизу села Біле знешкодили атрснаряд часів Другої світової війни

Поблизу села Біле знешкодили атрснаряд часів Другої світової війни

( 0 Votes )

 

17 серпня у Володимирецькому районі групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Рівненській області було проведено роботи зі знешкодження вибухонебезпечного предмету часів Другої світової війни.

Небезпечну знахідку було виявлено місцевими жителями під час проведення земляних робіт за кілька метрів від житлового будинку в с. Біле, Володимирецького району. Вибухонебезпечний предмет було ідентифіковано як артилерійський снаряд калібром 76 мм. в кількості 1 шт. часів Другої світової війни.

До прибуття піротехніків місце виявлення вибухонебезпечного предмету було взято під охорону працівниками поліції. Виявлений боєприпас було знешкоджено у спеціально відведеному місці.

Шановні громадяни! В разі виявлення підозрілого предмету, схожого на боєприпас, необхідно негайно сповістити про це найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську раду, дільничного інспектора поліції, пожежно-рятувальну службу ДСНС за телефоном «101».

Хоча на перший погляд, це може здатися шматком простого заіржавілого металу, проте насправді це може бути вибухонебезпечний предмет, який несе в собі смертельну небезпеку.

При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати його до рук, наносити по ньому удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати у вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати як металобрухт.

Пам’ятайте, що краще попередити біду, ніж ліквідовувати її наслідки.

Начальник Володимирецького РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

А. МУРАВИНЕЦЬ

 

У вас недостатньо прав для коментування.