HomeНовиниОфіційноЗберегти вирощений урожай – обов’язок кожного!

Зберегти вирощений урожай – обов’язок кожного!

( 0 Votes )

Попереду жнива – відповідальний період в житті хліборобів. Щоб жнива пройшли без втрат, Володимирецький районний сектор Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області нагадує керівникам сільськогосподарських підприємств, що до початку збирання врожаю необхідно подбати про здійснення протипожежних заходів під час підготовки та збирання врожаю. Важливу роль в цьому відіграє протипожежний захист. Бо ж значно легше запобігти пожежі, ніж потім ціною великих зусиль відвоювати у неї вирощене.

Для рятувальників також скоро розпочнеться «гаряча» пора. Адже період збирання зернових характеризується підвищеною пожежною небезпекою. Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні та зернопереробні агрегати, які нерідко знаходяться у несправному стані. Загально відомо, що в цей напружений час найменша необережність із вогнем у хлібних масивах - кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин, можуть призвести до пожежі, перетворюючи «золоте» зерно на чорний попіл.

Нині в господарствах краю завершуються роботи з підготовки до жнив комбайнів та іншої сільськогосподарської техніки, останні приготування тривають також на токах, елеваторах і складах, які мають прийняти збіжжя. Тому з метою уникнення можливих надзвичайних ситуацій під час зернозбиральної кампанії співробітники Володимирецького РС ГУ ДСНС Рівненської області проводять планові профілактичні заходи – інструктивні наради, рейдові перевірки, практичні навчання із залученням персоналу об’єктів господарювання, задіяних у збиральній кампанії, надають методичні рекомендації щодо правил пожежної безпеки. Напередодні жнив рятувальниками особлива увага приділяється місцям збирання, переробки і зберігання врожаю, а також контролю за протипожежним станом сільськогосподарської техніки.

Володимирецький районний сектор Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області звертається до керівників сільгосппідприємств, фермерів та жителів краю: пам’ятайте, що дотримуватись вимог пожежної безпеки, особливо під час жнив – обов’язок кожної людини. Як у народі кажуть: «Не той хліб, що в полі, а той, що в коморі». А відтак, вже сьогодні спільними зусиллями рятувальників та керівників сільгосппідприємств, а також завдяки небайдужості населення, ми піклуємося про його долю. Пам’ятайте, що суворе дотримання виконання вимог правил пожежної безпеки – це гарантія збереження врожаю від пожежі.

Начальник РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

Андрій Муравинець

 

У вас недостатньо прав для коментування.