HomeНовиниОфіційноКоментар до Закону України «Про адміністративні послуги»

Коментар до Закону України «Про адміністративні послуги»

( 0 Votes )

Президент підписав Закон від 6.09.2012 р. №5203-VI, яким визначаються правові засади реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг. На думку фахівців, документ дасть змогу змінити ідеологію відносин між владою та громадянином. Разом з тим новий нормативно-правовий акт створить умови для запровадження центрів надання адмінпослуг.

 

Основними аспектами Закону «Про адміністративні послуги» є:

 - чітке визначення терміну «адміністративна послуга»;

- можливість подання документів та надання адміністративних послуг в електронній формі.

- утворення центрів надання адміністративних послуг з метою створення зручних та доступних умов спілкування громадян із владою;

- встановлення виключно законами переліку адміністративних послуг, вимог до їх надання; переліку та вимог до документів, необхідних для отримання адміністративної послуги; платності або безоплатності; граничного строку надання адміністративної послуги; переліку підстав для відмови у наданні адміністративної послуги;

- введення поняття «адміністративний збір» як єдиної плати за адміністративну послугу;

- заборона надання інших платних послуг органами влади (ксерокопіювання, консультування тощо), крім адміністративних;

- заборона делегувати суб’єктам господарювання повноважень із надання адміністративних послуг;

- законодавча заборона вимагати документи та інформацію, якою вже володіють суб’єкти надання адміністративних послуг, або яку вони можуть отримати самостійно.

Так, суб'єкти звернення мають право на безоплатне отримання інформації про адмінпослуги та порядок їх надання шляхом безоплатного доступу до Реєстру адмінпослуг, розміщеного на Урядовому порталі, до цілодобової Урядової телефонної довідки та на інформування через засоби масової інформації. Фізична особа, у т. ч. фізична особа-підприємець, має право на отримання адмінпослуги незалежно від реєстрації її місця проживання чи місця перебування. Юридична особа має право на отримання адмінпослуги за місцезнаходженням такої особи або за місцем провадження діяльності чи місцезнаходженням відповідного об'єкта.

Заява на отримання адміністративної послуги подається у письмовій чи усній формі.

Граничний строк надання адміністративної послуги визначається законом. У разі якщо законом не визначено граничного строку надання адміністративної послуги, цей строк не може перевищувати 30 календарних днів з дня подання суб'єктом звернення заяви та документів, необхідних для отримання послуги.

Плата за надання адмінпослуги (адміністративний збір) вноситься суб'єктом звернення одноразово за весь комплекс дій та рішень суб'єкта надання адмінпослуг (включаючи вартість бланків, експертиз, що здійснюються суб'єктом надання адміністративної послуги, отримання витягів з реєстрів тощо).


 

Юрій Коцяк,

начальник Володимирецького районного управління юстиції


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.