HomeНовиниОфіційноПодання довідки 4-опп скасовано

Подання довідки 4-опп скасовано

( 0 Votes )


Універсальним документом, що містить відомості про юридичну особу або її відокремлені підрозділи, чи фізичну особу — підприємця і використовується для їх ідентифікації під час провадження господарської діяльності та відкриття рахунку в банку, стане виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців (ЄДР).

       17 грудня, набув чинності Закон від 24.05.2012 р. № 4839-VI, яким внесені зміни до законодавства щодо взяття на облік юридичних та фізичних осіб - підприємців, а також Закон від 24.05.2012 р. № 4834 - VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм».

Отже, законодавством передбачено, що взяття на облік суб'єктів господарювання в органах державної статистики, ДПС та Пенсійного фонду України тепер підтверджується випискою з ЄДР, яка висилається (видається) юридичній особі або фізичній особі - підприємцю держреєстратором в порядку, встановленому Законом «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців».

Банки та інші фінансові установи відкривають поточні та інші рахунки платникам податків - юридичним особам (резидентам і нерезидентам) незалежно від організаційно-правової форми, відокремленим підрозділам та представництвам юридичних осіб, для яких законом установлені особливості їх держреєстрації та які не включаються до ЄДР, фізичним особам, які ведуть незалежну професійну діяльність, при наявності документів, виданих органами ДПС (довідки 4-ОПП), які підтверджують взяття їх на облік у таких органах, або виписки з ЄДР.

Раніше відкриття рахунків здійснювалось на підставі документів, виданих органами ДПС (довідки за формою № 4-ОПП).

Витяг з ЄДР держреєстратором видається (надсилається поштовим відправленням з описом вкладення) заявникам не пізніше наступного робочого дня після одержання від органів статистики, ДПС , Пенсійного фонду відомостей про взяття на облік юридичної або фізичної особи - підприємця.

Дані про взяття на облік будуть передаватися в ЄДР з відомчих реєстрів органів статистики, ДПС, Пенсійного фонду автоматично (програмними засобами ведення відповідних реєстрів) у день взяття на облік в порядку, встановленому спеціально уповноваженим органом з питань держреєстрації та центральним органом виконавчої влади, що здійснює формування державної фінансової політики.

 

Сектор взаємодії із засобами масової інформації

та громадськістю Володимирецького відділення КОДПІ

 

У вас недостатньо прав для коментування.