HomeНовиниУ ВарашіІнженери з Кузнецовська винайшли електростанцію, що працює від морських хвиль

Інженери з Кузнецовська винайшли електростанцію, що працює від морських хвиль

( 0 Votes )

Винахідники з Рівненщини запатентували електростанцію, що працює від морських хвиль  Український інститут промислової власності видав інженерам із міста Кузнецовськ на Рівненщині Олексію та Віктору Слободюкам патент на винахід морської плавучої хвильової електростанції. 

 Про це вони повідомили кореспондентові УКРІНФОРМу. 

 "Основу конструкції становлять три з'єднані між собою понтонні платформи, дві з яких, гойдаючись на хвилях, свій рух передають через відповідні важелі на систему турбін, які приводять в дію низку генераторів - останні і виробляють електроенергію", - розказав О.Слободюк. 

 За його словами, тут впроваджено принцип використання поштовху хвиль різної сили, тому установку можна виготовляти із врахуванням особливостей різних акваторій. Розміри своєрідного судна можуть сягати від 100 до 200 метрів завдовжки й утричі менше завширшки. 

 "Установки можна використовувати у Чорному морі, наприклад, впродовж приблизно 260 днів на рік, адже бувають і штилі. Така електростанція за допомогою гнучкого прокладеного по дну кабеля живитиме санаторії, населені пункти, підприємства тощо, розташовані на узбережжі", - зазначив О.Слободюк. 

 Коли немає потреби передавати електроенергію на берег, її можна накопичувати в акумуляторах, встановлених на борту, або використовувати тут же для виробництва із води шляхом електролізу водню - його в разі потреби використовуватимуть для вироблення електроенергії встановленими на судні газотурбінами. 

 Кілька років тому Олексій та Віктор Слободюки запатентували вітрохвильові станції, теж призначені для виробництва електроенергії в акваторії морів.

Джерело: ukrinform.com

 

У вас недостатньо прав для коментування.