HomeНовиниУ ВарашіДепутати знову відправили міського голову у відставку

Депутати знову відправили міського голову у відставку

( 0 Votes )

21 лютого 2013 року під час позачергової сесії Кузнецовської міськради Рівненської області з ініціативи депутата від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Юрія Кравця ухвалено рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Сергія Анощенка.

На позачергове засідання зібралося 29 депутатів, що стало достатньою кількістю для кворуму і проведення голосування. Депутат-свободівець Юрій Кравець ознайомив присутніх зі змістом пояснювальної записки до проекту рішення "Про дострокове припинення повноважень Кузнецовського міського голови С. Анощенка", після чого відбулося таємне голосування. Голова лічильної комісії озвучив результати голосування: "За" проголосувало 28; "Проти" – 0; "Утримався" – 1. Таким чином, рішення набрало сили, і вже невдовзі має відбутися чергова сесія Кузнецовської міської ради під головуванням секретаря ради Ігоря Куца.

Як повідомив заступник голови Рівненської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Юрій Осіпчук, таке рішення кузнецовські депутати ухвалюють вже не вперше.

"Депутати Кузнецовської міської ради вже ухвалювали подібне рішення, але Сергій Анощенко оскаржив його в суді. Не зважаючи на те, що рішення суду не набуло законної сили, він самовільно зайняв кабінет міського голови і видавав розпорядження та підписував документи, не маючи на це законних підстав. Таке свавілля Анощенка змусило народних депутатів від Рівненщини Олега Осуховського (фракція ВО "Свобода"), Миколу Кучерука (фракція ВО "Батьківщина") та Віталія Чугуннікова ("УДАР") 23 січня 2013 року звернутися по допомогу до Кузнецовського міськуправління міліції. У присутності начальника відділку міліції міський голова таки залишив приміщення. Кабінет опечатали. Але після того, як рішення суду набуло законної сили, міський голова знову зайняв свій кабінет", – розповів свободівець Юрій Осіпчук.

Депутат фракції ВО "Свобода" в Кузнецовській міській раді Микола Пешко наголосив, що таке рішення депутатського корпусу зумовлене недовірою до міського голови та намаганням стабілізувати роботу місцевої влади.

"Ми вже вкотре намагаємося стабілізувати роботу органу місцевого самоврядування, ініціюючи зняття з посади Анощенка. Попри неодноразові звернення в прокуратуру з вимогою перевірити діяльність міського голови, прокурор залишає поза увагою звернення депутатів, даючи формальні відписки. Окрім цього. прокуратура завзято опротестовує рішення міської ради. Така ситуація фактично паралізувала роботу місцевої влади", – зазначив свободівець Микола Пешко.

 

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО "Свобода"

 

У вас недостатньо прав для коментування.