HomeНовиниВ РайоніОгляд новин району за тиждень

Огляд новин району за тиждень

( 0 Votes )

Учасники АТО з Володимиреччини отримали у користування 105 ділянок землі

Найкраще роботу із забезпеченням ділянок учасникам АТО організовано у нашому районі, де стовідсотково надають людям дозволи на розробку документів. Відсутність планів території населеного пункту є чи не основною причиною відмов учасникам АТО у наданні земельних ділянок.

Про це голові Рівненської облдержадміністрації Віталію Чугуннікову доповіла керівник Головного управління Держгеокадастру в області Світлана Богатирчук-Кривко. Аби в районах не затягувалося питання видачі землі, Віталій Чугунніков доручив землевпорядникам й надалі підшукувати нові земельні масиви, що можуть бути передані у власність.

Школа прикрашається, школа готується

У нашій Красносільській ЗО Ш І-ІІІ ступенів до зустрічі учнів у новому навчальному році заклад готовий. Класні керівники та відповідальні педагоги за предметні кабінети вже одержали ключі і на вікна повісили гардини та свіжу тюль. Знову до класів і кабінетів «перебираються» кімнатні рослини, вазончики, які разом із школярами були на літніх канікулах.

Та скрашує школу найпоширеніший запах напередодні 1 вересня – традиційно приємний запах фарби. Навчальний заклад радий прийняти старшокласників із сусідніх сіл, які самі тепер обирають собі «вищу» школу.

У Володимирці вкрали мотоцикл

5 серпня о 6:05 до служби «102» надійшло повідомлення 22-річного жителя Володимирця, що з 00:00 по 6:00 викрали його мотоцикл марки «VIPER ZS200N», номерний знак ВК 5812 АА, 2013 р. в., синього кольору. Він знаходився на подвір’ї його господарства за місцем проживання. Про це повідомили з прес-служби УДАІ УМВСУ в Рівненській області.

У проекті «ЧаРівне перевтілення» перемогу здобула володимирчанка

У Рівному завершилось голосування інтернет-проекту «ЧаРівне перевтілення». Участь у ІI сезоні проекту взяли 8 учасниць. Кожній з них було підібрано власний стиль. За результатами голосів інтернет-користувачів перемогу здобув образ володимирчанки Наталії Логацької. Наталія зараз знаходиться у декретній відпустці, а до цього працювала лікарем. Переможниця ІI сезону проекту отримає подарунок від салону-магазину «Євротайм».

Аварія у Кузнецовську

10 серпня приблизно о 13:30 в місті Кузнецовськ по вулиці Колгоспній сталася ДТП. 27-річний житель смт Клевань, будучи за кермом авто «Фольксваген Кадді», під час виїзду з території ринку «Північний» повертав ліворуч та зіткнувся з мотоциклом «Вайпер-200». Ним керував 14-річний місцевий житель. Підлітка госпіталізували в травматологічне відділення СМСЧ м. Кузнецовськ. Про це повідомили з прес-служби УДАІУМВСУ в Рівненській області.

В Кузнецовську пройде парад вишиванок

У День незалежності України, 24 серпня, в Кузнецовську влаштовують парад вишиванок. У ньому візьмуть участь колективи всіх підприємств та установ міста атомників. Патріотична акція розпочнеться о 17 годині. До параду вишиванок можуть долучитися всі охочі. Збір учасників – о 16.30 біля Свято-Покровського храму (проспект імені Т. Шевченка). Про це йдеться на сайті Кузнецовської міської ради.

До «Спасової Бороди» справили обжинки

Всі малі сільгосппідприємства району. «На 12 серпня 2015 року впорядковано 578 гектарів зернових, що складає 63 відсотки від усієї посівної площі, – коментує виконуюча обов’язки начальника відділу агропромислового розвитку РДА Марія Кривко. – Намолочено 863 тонни зерна. В середньому по Володимиреччині серед господарств урожайність склала по 14,7 ц на круг». Триває збір жита і тритекале у Державному дослідному господарстві «Городецьке» (всього тут до збору близько півтисячі гектарів, включаючи кукурудзу).

Найвищі врожаї – у Мульчицях

Урожай-2015 порадував сельчан фермерського господарства «Мульчицьке». З одного гектара тут одержали по 26,7 центнера збіжжя. – На значний статок ми не дуже розраховували, – розповідає керівник господарства Володимир Шмига. – Коли навесні посіяли у долині овес, хвилювалися, аби площі не залило водою і вони не вимокли. Саме овес і вивів наше господарство у своєрідні лідери. Були ділянки, що порадували і 35 центнерами з гектара. Хочу подякувати екіпажу комбайнерів Анато- лію Васильовичу Кульковцю та Івану Івановичу Клімуку, водіям, батьку і сину Івану Оксентійовичу та Юрію Івановичу Бубкам, трактористу Петру Григоровичу Перчицю та іншим механізаторам, які з весни до осені несуть вахту в полі, на сінокосі, а днями приступаємо до заготівлі кукурудзи на силос. Зимуватимемо 95 корів і 112 голів молодняка ВРХ.

Гроші від використання землі

Значну суму – 12 мільйонів гривень – отримав Володимирецький район від використання земельних ресурсів у І півріччі цього року. Про це йшлося на засіданні колегії Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області під головуванням першого заступника голови ОДА Юрія Приварського.

Вл.інф.

 

У вас недостатньо прав для коментування.