HomeНовиниВ Районі8 березня чи День матері: як жителі району ставляться до зміни свят?

8 березня чи День матері: як жителі району ставляться до зміни свят?

( 0 Votes )

Нині у суспільстві тривають дискусії стосовно святкування Міжнародного жіночого дня. У Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким пропонується скасувати свято 8 березня, 1 і 9 травня. Документом, зокрема, пропонується замість міжнародного жіночого свята зробити святковим днем 9 березня – День української культури і національної самоідентичності.

На порозі 8 березня. Чи стане цьогорічне святкування останнім в календарі для жінок – поки невідомо.

Тим часом ми вирішили поцікавитися у пересічних жителів, як вони ставляться до таких «святкових реформ»?

Анатолій, 41 рік: «Позитивно. Вважаю, що це політично нав’язані комуністичним режимом свята. Треба переходити до свого рідного – українського».

Валентина, 21 рік: «До відміни ставлюся схвально, адже це свято – відголосок Радянського Союзу. Коли ж ми хочемо "жити по-новому", то й маємо змінювати "радянщину". Схиляюсь до варіанту, що українських жінок варто вітати у День жінок-Мироносиць, як це рекомендує робити церква».

Сергій, 48 років: «Верховній Раді там, певно, вже немає чим зайнятися, того й перейшли до «святкових реформ». Краще б дороги на Рівненщині відремонтували, бо повертався сьогодні з Рівного – то суцільна дорожня катастрофа».

Оксана, 37 років: «Нічого поганого я в цьому не бачу. Взагалі жінкам треба дарувати квіти не лише на День Закоханих, 8 Березня чи на День Народження – коханих треба приємно дивувати набагато частіше. Вони цього заслуговують!»

Мирослава, 30 років: «Думаю, що є більш нагальні проблеми в державі, ніж це питання».

Любов, 59 років: «Мені байдуже – з однієї сторони, але з іншої – хай би був для людей вихідний. Це ще одна можливість побути вдома з рідними, відпочити від роботи».

Валентина, 38 років: «У Верховній Раді нехай займаються тими справами, які треба уже вирішувати. Взялися за свята. Хіба їм роботи більше нема? Одне-єдине жіноче свято хочуть відмінити. Нехай краще важливі закони приймають. Кожен день лише те й чуємо, що ціни ростуть, тарифи ростуть. Вже й свято в людей забрати хочуть. Ну куди ж таке?»

Віктор, 49 років: «Ні в якому разі не варто його відміняти. У цей день варто приділяти жінкам увагу, дарувати квіти, показувати як ми їх кохаємо, і наскільки вони важливі у нашому житті».

Надія, 60 років: «Мені здається, що це свято дійсно треба для жінок. У цей день жінки мають можливість відчути себе потрібними, люблячими».

Ніна, 37 років: «Хай буде. Про жінок і так забувають, тому це свято – хороша нагода, аби подарувати жінці квіти, приділити їй більше уваги, ніж зазвичай».

Антоніна, 47 років: «Хай відміняють, бо батькам і дітям треба думати, що подарувати вчителям на те 8 березня. Хай краще вже буде день матері».

Василь, 28 років: «Чесно кажучи, мені байдуже, святкуватимуть його чи ні».

Анастасія, 66 років: «Я проти відміни. Хай буде хоч один святковий, весняний день в житті прекрасних жінок».

Антон, 25 років: «Мені байдуже на це свято. Маму я вітаю на День матері, а своїй коханій завжди приділяю багато уваги, щодня кажу, як міцно її кохаю. Вважаю, що подарунки робити слід не тільки на свято і дивувати своїх половинок не лише у певну дату. Наскільки приємніше отримувати подарунок тоді, коли ти цього не чекаєш! Я не якийсь там романтик, але, чесно кажучи, мені приємно бачити, коли моя дівчина усміхається, вдячно мене обіймає, тому я часто стараюся зробити їй щось приємне. Вважаю, що не обов’язково дарувати лише цінні речі, прикраси і т.д. Інколи одна квіточка чи улюблена цукерка може підняти настрій, і нагадати про те, що ти комусь потрібен. Тому, чоловіки та жінки, дивуйте своїх половинок не лише у визначені дати. Робіть це частіше».

Ольга ПЕШКО

ілюстрація з мережі Internet

 

У вас недостатньо прав для коментування.