HomeНовиниВ РайоніВелоестафета "Маки пам’яті" у Володимирці (фоторепортаж)

Велоестафета "Маки пам’яті" у Володимирці (фоторепортаж)

( 0 Votes )

Уже традиційна сьогодні велоестафета "Маки пам'яті" на День пам’яті та примирення пройшла 8 травня на  Володимиреччині.

Започаткована вона ще у 2015 році автором проекту, тодішнім начальником управління культури Валентиною Пінчук як альтернатива фінансово затратній мотоестафеті і нині є популярною серед молоді.

З 8 ранку більше 300 учасників від села до села (від 5 до 12 учасників у кожному загоні) по 5 маршрутах від крайніх точок району передавали прапори з написом «1939-1945. Володимиреччина. Пам’ятаємо, перемагаємо. Шануємо», щоб устигнути об’єднати стяги на флеш-мобі о 16 вечора на майдані Єдності у Володимирці.

Учасники відвідували під час велопробігу місця захоронень полеглих у Другій світовій війні та клали квіти до обелісків і пам'ятників, вшановували їх пам’ять хвилиною мовчання і рухалися далі. В деяких селах до велоестафети доєднувалися учасники АТО, і велопробіг набував справді символічного значення, особливо для учнів старших класів.

Організатори відзначають чудову співпрацю з поліцією, 4 екіпажі якої (були навіть машини з інших відділків) супроводжували  кожен маршрут; а коло обелісків та пам’ятників обов’язково був присутній і працівник ФАПу.

Цьогоріч традиційно її організаторами і учасниками виступили працівники культури, бібліотекарі, освітяни та держслужбовці, учні шкіл і прогресивна молодь. А основним натхненником, як завжди, є керівник культури району Людмила Босик та її сім’я у повному складі (чоловік, до речі, учасник АТО).

Участь у цьогорічній велоестафеті особисто взяв також і голова Володимирецької РДА Володимир Хоружий.

Це масовий і креативний захід, естафету якого із задоволенням передають від села до села. А з’їжджаються усі надвечір до пам’ятника Матері-Вітчизні у центрі Володимирця. Після урочистих промов і покладання вінків проводиться флешмоб та хвилина миру на майдані Пам’яті.

«Будьмо патріотами! Будьмо живими і мирними! А також спортивними! Велопробіг відбудеться при будь-якій погоді!!!» – закликають організатори.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Фото Ольги Пешко

Текст Сергія Скібчика

 

У вас недостатньо прав для коментування.