HomeНовиниВ РайоніУчні колегіуму вчилися рятувати людей на свинячій шкірі та трахеях (+фото)

Учні колегіуму вчилися рятувати людей на свинячій шкірі та трахеях (+фото)

( 0 Votes )

Нещодавно на території районного колегіуму відбувалося цікаве дійство.

Школярі разом з інструкторами – тактичним медиком, фельдшером швидкої допомоги Костянтином Кривком та волонтером Миколою Юрахом – вчилися основним прийомам надання першої медичної допомоги пораненому та практикувались в техніці евакуації.

 Практично вивчали порядок тампонування кульового отвору, накладання турнікету (джгута) та процедуру конікотомії – маніпуляції, яка проводиться в екстрених випадках, коли людина не може самостійно дихати. Основна мета конікотомії – забезпечити доступ повітря в дихальні шляхи.

Оригінальними такі навчання для дітей виявилися ще й тому, що у процесі демонстрації використовувався не лише манекен, але й… свиняча шкіра та трахеї! Як розповідає Микола Юрах, до такої наочності вдалися, аби максимально зрозуміло показати дітям навички допомоги в екстрених випадках. Тваринний «реманент» купили заздалегідь в одному з м’ясних павільйонів селища.

Не всі школярі ризикнули повторити те, що показували інструктори, дехто й бридив побаченим. А ті сміливці, які наважились на це, працювали у гумових рукавичках та під пильним наглядом наставників.

Ініціатором проведення такого заходу стала ветеранська спілка учасників АТО. Як ніхто, розуміючи новітні виклики часу, ветерани й домовились  з директором колегіуму Анатолієм Остапенком про проведення такого заходу.

За юнацьку старанність інструктори вручили школярам нагороди, передані волонтерами з м. Костопіль – евакуаційну стропу (ремінь) «Хвіст дракона». Найактивніші ж отримали наручні браслети-змійки. Як кажуть волонтери, то не остання така зустріч із людьми які допомагають українським патріотам на Сході.

 
 
 
 

 

Вікторія Черпак.

Фото Миколи Юраха.

 

У вас недостатньо прав для коментування.