HomeНовиниВ РайоніШкільна домівко, з ювілеєм!

Шкільна домівко, з ювілеєм!

( 0 Votes )

 

У житті кожного з нас є періоди, які згадуються з особливою приємністю і теплотою. Це дитинство, юність, шкільні роки.

Чим далі від нас шкільні роки, тим теплішими і ціннішими стають спогади про школу. І так прекрасно, що існує давня традиція, щороку збирати випускників різних років на вечір зустрічі у стінах рідної школи.

За далекими порогами юності в пам’яті випускників залишилася Любахівська  школа  та її педагогічний колектив. Світліше стає серед цього невпинного бігу робочих буднів, серед невідкладних справ, коли знаєш, що у рідному селі, серед помужнілих роками ровесників, малиново зоріють неповторні юнацькі спомини і ясніють вікна рідної школи, які звуть лебединою піснею далекого шкільного дзвоника. У  гербарію  пам'яті  роки,  проведені  за  шкільною  партою,  є   найяскравішими, найдухмянішими  квітами.  Кожна  пелюсточка,  дарма  що  підсушена  плином  часу,  дихає  дитинством,  кожна  стеблина,  дарма  що  скручена  досвідом,  утраченою  безтурботністю,  випромінює  життя. Не можна не пишатися і не приклонятися перед тими випускниками, які знайшли своє місце в житті, стали добрими спеціалістами і шанованими людьми. Випускники  – це яскраві зірки, які засвітилися на шкільному небосхилі в день вступу кожного у школу і залишаться в пам’яті школи назавжди. Життя наче потяг, зупинка під назвою  "Школа”.  А далі  - у кожного свій маршрут, свої життєві далі і зупинки, свої пасажири, свої болі й тривоги,  радощі  й успіхи,  та в усіх випускників школи  була спільна зупинка.  І хоч немає станції, де приймають у минуле поїзди, та на зупинці під назвою  «Школа» завжди їм  раді.

Наша школа має не тільки багате минуле, творче сучасне, а й широкі перспективи розвитку у майбутнє. Впевненість у завтрашньому дні ґрунтується на високому професіоналізмі вчительського колективу, на багаторічних традиціях, сучасних методиках виховання, тісній співпраці з випускниками, батьками.

14 жовтня в Любахівській школі відбувся урочистий вечір, присвячений ювілею школи. У теплій атмосфері справді родинного свята зібрались  колишні випускники школи, а тепер вчителі, водії, інженери, будівельники, медичні працівники, бізнесмени – усі знавці своєї справи.  Радо зустріла наша школа своїх випускників. Теплі слова ведучої Наталії Василівни були звернені до всіх вчителів та гостей, які були присутні на святі. Всіх, хто знаходився у залі, вітали бурхливими, вдячними оплесками. Учні школи підготували святковий концерт для випускників. Пам'ять про тих  однокласників і вчителів, які не змогли прийти на зустріч, бо відійшли у вічність, вшанували хвилиною мовчання.

 


 

У привітальному слові директор школи Людмила Сніжко підкреслила, що, незважаючи на давню історію, школа іде в ногу з часом. Серед досягнень школи щорічні перемоги у районних та обласних конкурсах, предметних олімпіадах.

-                  І звичайно,- наголосила Людмила Іванівна,- найбільша гордість школи -  це ви, наші випускники, наш цвіт, завдяки якому школа і буде процвітати.

Глибока шана та повага всім тим, хто прибули до нас і розділили з нами цю радісну зустріч, зокрема, меценатам-благодійникам. Дуже приємно, що в наш нелегкий час живуть такі люди, які готові прийти на допомогу іншим і роблять це безкорисливо, доброзичливо та від щирого серця. У народі кажуть, що добра людина - це щаслива людина. І доброта обов'язково повертається до того, хто її віддає.  Не секрет, що кожен шкільний колектив впевненіше стоїть на ногах, коли поряд є надійні друзі і безкорисливі помічники. Уже не перший рік поспіль Любахівська  загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів пишається дружбою і співпрацею  з меценатом, благодійником  Віктором Ничипоровичем Мяликом та його посередником Іваном Степановичем Базакою, який, не зважаючи на безліч турбот та проблем, розділив наше свято – зустріч. Іван Степанович  з радістю  відмітив  позитивний розвиток школи, а також із привітанням висловив надію, що прекрасна традиція зустрічі із випускниками буде продовжуватись і надалі.  Окрасою нашої школи уже є музичне обладнання, яке подарував нам Віктор Ничипорович. І на цей раз наш меценат подарував нам ще один цінний подарунок – принтер. 

Як швидко збігає час. Сьогодні неможливо перерахувати усіх педагогів, які віддали своїй школі не один десяток  років. Дякуємо усім: дітям, батькам, учителям, старшим наставникам, керівництву, владі, спонсорам, меценатам і усім, тим, хто долучився до свята-устрічі. Хочемо побажати усім міцного здоров’я, родинного затишку, мирного неба, вірних друзів, омріяних досягнень. Бажаємо, щоб ваше маленьке серце було багате на велике Боже милосердя, майте завжди в глибині серця корінь любові і будьте певні з того кореня виростуть тільки добрі справи.

Педагог-організатор

Н.В.Сяська

 

У вас недостатньо прав для коментування.